Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Zeildas uit Tirol !

Wednesday, 16 Jan 2002 door Danny

Enschede,

De zeilcommissie 2002 van Moresgenootschap Ius Sanctus gaat de traditionele zeildas uit Tirol halen. Dat heeft een woordvoerder van de zeilcommissie gisteravond bevestigd.

Hoe de das eruit gaat zien wil de woordvoerder van de zeilcommissie niet zeggen. "De kleuren van de das blijven nog even geheim, maar ik wil wel zeggen dat het hier gaat om heel bijzondere kleuren en dus om een heel bijzondere das." Wel blijft de woordvoerder voorzichtig. "Het is nog onzeker of het plan ook daadwerkelijk gaat slagen, maar ik heb goede hoop."

Wel vraagt de woordvoerder zich hardop af of de das wel geschikt is voor de Moresleeden. "Ik denk dat heel wat Ius mannen hem niet om gaan doen." Waarom hij dat denkt wilde hij niet zeggen, omdat volgens hem daarmee teveel wordt verraden.

De zeildas heeft een bijzondere plek ingenomen binnen het genootschap aangezien Mores geen officiŽle das heeft. Elk jaar weer is het dan ook de kunst een bijzondere das aan te schaffen. Vorig jaar werd daarom voor de eerste keer geen das maar een strikje aangeschaft. Dit omdat alle bijzondere dassen beschikbaar binnen Nederland al een keer "zeildas" waren geweest.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: