Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Wilhelmus, the remix

Thursday, 17 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

Een scratchbare versie van het Wilhelmus, een felicitatieregister waar Oranje-adepten hun gelukwensen aan het paar kunnen doorgeven en een kaartje van de rijtour met daarin een rijdend gouden koetsje. De gemeente raakt aardig op stoom in de aanloop tot Het Huwelijk, blijkt onder meer uit de speciaal ontworpen website www.koninklijkhuwelijk.nl, waar zowel burgers als de pers informatie kunnen krijgen over de laatste ontwikkelingen.

De gemeente noemt het zelf een 'leuke en vrolijke site met veel klikbare gadgets.' Er is dan ook meer dan feitelijke informatie alleen: zo kan The Lounge worden bezocht, waarin fortune cookies kunnen worden aangeklikt - die inzicht zouden bieden in de eigen toekomst. Ook is er een bubbling versie van het Wilhelmus te vinden - speciaal voor deejay's.

Wie de lounge betreedt, wordt geconfronteerd met de vraag: 'wie wil er nou niet met prins Willem-Alexander trouwen?' Bezoekers die deze vraag graag willen beantwoorden, hebben pech: daartoe is geen mogelijkheid.

Nu trouwen een hot item is, zijn trouwjurken dat ook. Het Amsterdams Historisch Museum springt daar op in door van 25 januari tot 31 maart op vijf verschillende plekken in het museum bruidsjaponnen uit de eigen collectie te laten zien. Bij de jurken wordt vermeld door wie ze zijn gedragen en wanneer. Ook worden japonnen van ontwerpers als Mart Visser, Edgar Vos en Puck en Hans tentoongesteld. De oudste jurk uit de collectie van het museum stamt uit 1897 en zal ook te zien zijn.

In 'wezenkastjes' zijn trouwjurken te zien op barbieformaat. Zij zijn gemaakt door meisjes van het meidencentrum Silver Scissors in Oost. Die ontwierpen dracht een bruidsjurk voor Máxima.

(Bron: Het Parool)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: