Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ritzen Koeriers houdt op koninklijk te zijn

Friday, 18 Jan 2002 door Danny

Groningen,

De naam Ritzen Koeriers verdwijnt uit het straatbeeld. Daarmee komt een einde aan de studentikoze benaming van het bedrijf dat tien jaar geleden door prins Bernhard van Oranje tijdens zijn studietijd in Groningen werd opgericht. Het bedrijf gaat verder onder de naam Logistieke Meesters, heeft als directeur Danny Borstboom en als nieuwe vestigingsplaats Naarden.

Prins Bernhard, ook wel de zakenprins genoemd, studeerde destijds in Groningen economie. Hij was lid van studentenvereniging Vindicat en stond geregeld achter de bar van eetcafé Soestdijk, samen met zijn oudste broer Maurits. Het was ook in dit café dat beide prinsen hun toekomstige echtgenotes ontmoetten.

De ondernemende prins zette samen met zijn studievrienden Paul Mol en Menno de Jong zijn eerste bedrijf Ritzen Koeriers op, vernoemd naar de toenmalige minister van Onderwijs. Zij lieten studenten met hun gratis OV-jaarkaart per openbaar vervoer door het hele land pakketjes afleveren.

Wat door velen aanvankelijk als een grap werd gezien, groeide uit tot een goedlopend commercieel bedrijf met pakketservice en chauffeursservice door heel Europa.
Prins Bernhard, door zijn vrienden kortweg B. genoemd, is nu een van de vier directeuren van Scaramea, het internetbedrijf van Achmea. Geen van de drie oorspronkelijke oprichters van Ritzen Koeriers is betrokken bij Logistieke Meesters.

(Bron: Nieuwsblad van het Noorden)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: