Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Plassen tegen Antigoonbar

Friday, 18 Jan 2002 door Danny

Enschede,

Aan de buitenkant lijkt het nog hetzelfde ondanks de grote schilderbeurt, maar eenmaal binnen is er niets meer te herkennen van La Conga, Tam Tam en Antigoon. Uw verslaggever heeft gisteravond laat een bezoek gebracht aan de Oude Markt 18: Aspen Valley.

Voor de deur staan grote uitsmijters. Wie dacht dat Erwin groot was heeft het mis, deze heren zijn stukken groter, maar wel vriendelijk. Binnen in de hal aan de linkerkant de trap naar boven, de trap naar het Oude Antigoon. Beneden is het feest en waan je, je in de bergen, en doet het geheel je denken aan een skihut. Alleen van een typische skihut sfeer en muziek is geen sprake. Het is hier gezellig en het is druk. Terwijl in nieuwe Antigoon het voor twee uur ’s nachts helemaal leeg is gelopen, staan alle Tasteleden, tot grote verbazing van uw verslaggever, hier voor één Euro bier te drinken.

Op de dansvloer van La Conga staat nu een grote bar, die rond draait. Acht en een halve minuut duurt een rondje. Dat lijkt lang, maar als je wat gedronken hebt word je toch wel een beetje misselijk van al dat gedraai. Ook vanaf deze kant is een trap naar boven. Beide trappen komen in oude Antigoon uit. Uw verslaggever verzamelt al zijn moed bij elkaar en waagt de stap naar boven. Zou er nog iets te herkennen zijn van vroeger ? Langzaam loopt uw verslaggever naar boven en moet tot zijn grote teleurstelling ontdekken dat hij niets meer herkent.

Eenmaal boven blijkt er van oude Antigoon niets meer over te zijn. De hele ruimte is verdwenen en een nieuwe erin geplaatst. Daar waar vroeger de Thoridor tafel stond is nu een garderobe gemaakt en op de plaats van de toiletten is nu de trap naar boven. Aan de linkerkant zijn nu de heren- en damestoiletten gevestigd. Voor slechts 20 Eurocent kan je hier een plasje doen. Vooral dat laatste roept gemengde gevoelens op bij uw verslaggever. De “pisbak”van Aspen Valey staat op de plaats waar ooit eens het bier van Antigoon stroomde. Je hebt dan ook echt het gevoel dat je tegen de Antigoonbar staat te plassen, hetgeen tot gemengde gevoelens leidt.

Van Oude Antigoon is niets meer over. Het verleden is weg. Maar gezien de drukte van Tasteleden is de sfeer nog wel aanwezig. Het is alleen jammer dat veel Tasteleden de Aspen Valley bezoeken en daarbij hun jas in nieuwe Antigoon laten hangen. Vlak voor vier uur besluit uw verslaggever ook zijn jas te gaan halen in de Pakkerij. De deur zit al dicht. Gelukkig is de weekbeheerder nog aanwezig en doet hij de deur open. Hij is alleen met twee tappers. Iedereen is weg, maar de garderobe van Taste hangt vol met jassen. Iedereen zit in de Aspen Valley en ondanks dat oude Antigoon nu een garderobe is geworden met toiletten is ook nieuwe Antigoon getroffen door hetzelfde lot.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: