Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Aanval op Fubar !

Friday, 18 Jan 2002 door Danny

Enschede,

De Magistraat van Moresgenootschap Ius Sanctus is gisteravond geheel alleen ten strijde getrokken tegen Heerendispuut Fubar. Het stoorde de Magistraat dat door Fubar de ruimte van Ius Sanctus teveel werd ingekrompen. Vooral de bierplank van Fubar die aan het plafond hangt is volgens de Magistraat “een onding”.

Om zijn protest kracht bij te zetten sprong de Magistraat op, gooide zijn bier aan de kant, nam een aanloop, en sprong op de biertafel van Fubar ! Het plan lukte niet helemaal, maar de leden van het dispuut schrokken zo van de onverwachte manoeuvre dat ze in eerste instantie allemaal naar achteren sprongen.

Het bier spoot alle kanten op, maar de Magistraat wist niet van ophouden en bleef pogingen ondernemen om de bierplank los te krijgen, hetgeen lukte toen Moreslid Sleijser hem kwam helpen. Pas toen barste de paniek binnen Fubar echt goed los en van alle kanten kwamen Fubarleden de twee dappere Moresleeden weg halen. Hetgeen uiteindelijk met veel pijn en moeite lukte en ontaarde in een keiharde braspartij tussen Sleijser en een Fubarlid, die Mores won.

Gelukkig keerde de rust en kalmte weer snel terug, toen bleek dat de braspartij was afgelopen en de bierplank van Fubar in allerijl achter de bar verdween. Zo kreeg de Magistraat alsnog de ruimte die hij met deze actie wilde afdwingen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: