Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


1 april en Koninginnedag

Wednesday, 02 May 2001 door Ton

Heeren, Daames ook,

Het was weer een mooi feestje op de 30e. Veel vrienden hadden de weg naar Enschede gevonden, en het zonnetje scheen op onze welvarende bolle koppen. De uitnodiging van mevrouw Boes, lid van het plaatselijke oranjecomité en ook van het hoofdbestuur van de Oranjebond, om deel uit te maken van de delegatie die in september kennis gaat maken met het prinselijk paar, was daarbij natuurlijk een mooi extraatje. Overigens was ze natuurlijk op de hoogte van het feit dat ik geïnformeerd had wat de voorwaarden zijn om lid te worden van de Oranjebond, en vond ze het een leuk idee indien we dat zouden doen.
De rest van de dag werd doorgebracht met het opspelden van onderscheidingen het opdrinken van witbiertjes, en het opeten van lekkernijen.En dat al dan niet onder begeleiding van een doedelzak in de kroeg. Een prima dag kortom. Ik ben benieuwd wat enkele collega's heden die mij tijdens de festiviteiten hebben ontmoet, in de afgelopen etmalen hebben doorgemaakt toen ze het beeld van mij enigszins hebben moeten bijstellen.


Volgens mijn kalender volgt na 30 april de datum 1 mei. Als ik het nieuws mag geloven volgt na 30 april weer 1 april.
Een vakbondsman wil een "kleptocratentax" invoeren, omdat alle grootkapitalisten dieven zijn, en dus boven de 3 miljoen (hoe zou hij op dat bedrag zijn gekomen: de waarde van zijn eigen optiepakket?) 100% belasting moeten betalen.
Een "jonge socialist" wil ipv Koninginnedag, de 1 mei-viering als nationale feestdag. Met uw welnemen dans ik liever om een fust witbier, na 's-ochtends de nationale driekleur te hebben gehesen, dan om een meiboom terwijl boven mijn hoofd hamers en sikkels wapperen.
Een Amerikaanse president kondigt aan dat hij een raketschild wil bouwen, daarmee Reaganeske plannen van stal halend die Reagan zelf al lang vergeten is.
En voorts konden we in het nieuws allemaal zien wat "reaksionaire" arbeiders doen als je ze een dag vrijgeeft: rellen in London, Berlijn en weet ik veel waar nog meer.
Kortom, ik heb gisteren mijn katerige hoofd nog maar eens geschud, om vervolgens met een goed boek op het balkon plaats te nemen in het zonnetje.

Overigens voor ik mijn mail aan u afrond: ook vanochtend was het nog even 1 april: uit een enquete onder consumenten over "groene stroom" is gebleken dat veel consumenten wantrouwend tegenover "groene stroom" staan omdat "groene stroom de elektrische apparaten in huis wel eens zou kunnen aantasten". Met een brede lach ben ik naar het werk gewandeld.

Ik wens u een aangename en arbeidzame dag.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: