Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Schenker piano woedend op Magistraat

Monday, 21 Jan 2002 door Danny

Enschede,

De schenker van de Morespiano, Moreslid Veenbaas, is woedend op uitlatingen van de Magistraat van Moresgenootschap Ius Sanctus. De Magistraat heeft afgelopen donderdag tijdens de sociëteitsavond in Antigoon bekend gemaakt de piano van het genootschap mee naar Friesland te willen nemen om het apparaat daar te water te laten. “De piano gaat mee naar Friesland, die zetten we op de Römte en op het meer gaat hij de plomp in !” aldus de Magistraat afgelopen donderdagavond.

Moreslid Veenbaas is woedend. “Het is belachelijk dat ik dit soort zaken via de pers moet vernemen, er is geen eens overleg geweest!” aldus Veenbaas. Daarnaast vindt Veenbaas dat de Magistraat zich niet met bepaalde tradities moet bemoeien. “Hij is te kort lid van het genootschap om te weten wat tradities zijn.” Op zich heeft Veenbaas er geen problemen mee als de piano meegaat naar Friesland, dat was immers altijd al de bedoeling, maar het apparaat moet natuurlijk wel weer mee naar Enschede genomen worden.

Wat nu precies de gevolgen zijn voor de relatie tussen Veenbaas en de Magistraat is onbekend. Wel is duidelijk dat de vriendschappelijke verhoudingen duidelijk bekoeld zijn en de Magistraat deze ernstige crisis moet oplossen. Het zeilen 2002 gaat nu al onvergetelijk worden.

Overigens is het nog onduidelijk hoe de Magistraat van het genootschap de piano wil gaan vervoeren naar Friesland. Gezien het gewicht en grootte van de piano lijkt het een onmogelijke zaak het apparaat te vervoeren.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: