Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Máxima gelukkig wel slimmer dan Mette-Marit

Tuesday, 22 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

Twee weken voor Het Huwelijk heeft Máxima de harten van de Duitsers duidelijk nog niet gestolen. In 'de grote kroontjes-test', die het Duitse massablad Bild vanochtend plaatst, legt Máxima het duidelijk af tegen haar concurrente Mette-Marit uit Noorwegen.

In het eindresultaat, geplaatst onder de kop 'Wie is de betere prinses?' blijft Maxima steken bij twaalf punten, terwijl haar Noorse tegenhanger zestien kroontjes scoort. Op bijna alle terreinen verliest Máxima het van 'het Noorse kroonjuweel'.

Alleen op het gebied van de intelligentie scoort Máxima beter. Tegenover de 'aardbeienplukker' Mette-Marit wordt Máxima als vertegenwoordigster van de Deutsche Bank in Brussel geroemd als 'een business-vrouw, die weet wat zij wil'.
Maar bij de vraag wie de mooiste prins aan de haak heeft geslagen, delft Máxima duidelijk het onderspit. 'Willem-Alexander is niet bepaald een ladykiller', oordeelt Bild nog diplomatiek.

Genadeloos is de prinsessen-test als het gaat om het uiterlijk van Máxima. Het blad vindt dat zij wel eens een behoorlijk kapsel kan gebruiken. En haar kleren, vindt Bild, 'doen vaak denken aan aardappelzakken'. Ook over eventuele toekomstige kinderen zijn de Duitsers niet echt hoopvol gestemd. 'Wat een koninklijke kruising met bolle-wangentype Willem-Alexander oplevert, moet worden afgewacht.

Baby foto’s Maxima

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft overigens een serie kinderfoto’s van Máxima Zorreguieta vrijgegeven. Het zijn onder meer kiekjes van haar als baby uit 1971, op een schommel uit 1972 en spelend met houtblokken uit 1977. De foto’s zijn te bekijken op de site van de Twentsche Courant Tubantia.

Tentoonstelling “Ja, ik wil”

Overigens heeft de tentoonstelling Ja, ik wil in De Nieuwe Kerk de afgelopen acht weken 125.000 bezoekers getrokken. Lange wachtrijen, vaak tot aan het Damrak, waren dagelijkse kost. ''Daarmee komt de expositie in de topdrie terecht,'' zegt Ernst Veen, directeur van stichting De Nieuwe Kerk.

De expositie belichtte alle huwelijken van de Nederlandse koningen en koninginnen en de directe troonopvolgers. De bruidsjaponnen en de Gouden Koets waren de grote publiekstrekkers. Het merendeel van de bezoekers bestond uit vrouwen maar, aldus Veen, 'in de weekeinden kwamen ook veel ouders met hun kinderen'.'

Feest

'Te elitair' noemt de cultuuranimator van de minderbroeders kapucijnen het feest dat de bevolking aangeboden krijgt ter gelegenheid van het huwelijk. Daarom houdt hij de dag vóór het trouwfeest een Oranjeinstuif voor dak- en thuislozen in De Tichel in de Jordaan. Terwijl een doorsnee van de Nederlandse bevolking een groot feest in de Amsterdam Arena krijgt aangeboden, gaat hij hun soep en pannenkoeken serveren. Op 31 januari kunnen fans van het koningshuis al bij De Tichel in de stemming komen op de Oranjemiddag. Buurtbewoners, maar vooral ook de bewoners van bejaardentehuizen, hebben al belangstelling getoond. Op de dag van het huwelijk gaat homocafé Rouge aan de Amstel eerder open dan normaal, opdat de heren niet tot vier uur 's middags hoeven te blauwbekken. Café Populair bij het Rembrandtplein wordt
inloophuis voor leden van Oranjeverenigingen.

Witte Plein

Wie de Oranje-euforie een beetje zat begint te worden, kan morgen- en donderdagmiddag terecht in de oude filmacademie aan de Overtoom. De actiegroep Het Witte Plein roept iedereen die tegen Het Huwelijk is op dan witte spandoeken te komen maken, die de komende weken overal in de stad worden opgehangen. Bewoners van de binnenstad die belangstelling hebben om de doeken voor hun raam te hangen, kunnen zich ook opgeven bij Het Witte Plein. Informatie is te vinden op door te mailen naar rosalie@dwars.org.

(Bron: Het Parool )


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: