Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


First Lady en Magistraat zorgen voor drukte en veel vragen.

Tuesday, 22 Jan 2002 door Danny

Enschede,

Het nieuws dat Moresgenootschap Ius Sanctus weer een First Lady heeft, is gisteren ingeslagen als een bom. Nadat het nieuws onder de kop “Magistraat vindt zijn eigen Maxima” op de website van het genootschap was geplaatst, gevolgd door de roddelrubriek van Damesdispuut Bastet, liep het aantal hits op deze site enorm op.

Rond 19:45 waren er al 148 pageviews en dat terwijl het oude record op 138 pageviews stond. Uiteindelijk is het aantal pageviews op 219 terecht gekomen. Een nieuw megarecord in het bestaan van www.ius.org. Ook het nieuwsarchief van Ius Sanctus is gisteren druk bezocht. Normaal gesproken heeft deze pagina geen of slecht één hit, maar gisteren hebben tientallen mensen deze pagina bezocht. Waarschijnlijk waren er veel nieuwkomers, die pas sinds gisteren het fenomeen “het laatste nieuws het eerst op www.ius.org” ontdekte.

Ook de andere pagina’s werden meer dan normaal bezocht en in het gastenboek heeft een bezoeker een bericht achtergelaten voor de Magistraat: “blij te horen dat, dat Magistraatje van jullie eindelijk de langverwachte First-Lady aan de haak geslagen heeft. Het werd ook tijd!!!!! groeten uit Limboland. ”

Op de site van Damesdispuut Bastet vragen de bezoekers zich geheel andere dingen af: “Wat hebben ze gedaan en is het gebleven bij wat onschuldig getongzoen en gefriemel? Meer Details graag!!!” en “Deze afaire wordt van korte duur, misschien moet er een polletje voor komen... Alhoewel, Bjorn (de Magistraat red.) is een lekkere vent.” en “Bjorn was toch net uit de kast gekomen?: Bjorn heeft mij vorige week nog bekend meer voor mannen te voelen.....vreemd. Toch bi?” Gezien de belangstelling en vragen blijken beide personen erg populair te zijn binnen ASV Taste.

Overigens werd het oude record met 138 pageviews op 8 augustus 2001 gevestigd. Toen maakte uw verslaggever namelijk bekend dat de bestuurstafel van ASV Taste Oranje was geverfd door een aantal Leeden van Ius Sanctus. Ook dat nieuws werd door velen gelezen. Saillant detail is overigens dat afgelopen weekend de bestuurstafel weer van zijn Oranje kleur is ontdaan. Daarmee is de tafel ruim vijf maanden Ius Sanctus Oranje geweest.

Een ander aardig detail is dat de maand januari qua aantal nieuwsberichten nu al met kop en schouders boven de andere maanden uitsteekt. De maand november was tot nu toe met 49 berichten de volste maand qua nieuwsaanbod. Terwijl januari nog een kleine twee weken heeft te gaan, zijn nu al 67 berichten op www.ius.org geplaatst.

Het wordt overigens nog bijzonder moeilijk het hoge aantal pageviews van gisteren te overtreffen, maar duidelijk is dat “relatienieuws” scoort. Uw verslaggever zal zich daarom in de toekomst meer op het relatievlak begeven en de ontwikkelingen op dit vlak nauwlettend in de gaten houden.

De afgelopen dagen was het sowieso erg druk op de site van Moresgenootschap Ius Sanctus, waardoor het er op leek dat het oude record al eerder verbroken zou gaan worden. Op 14 januari bleef de teller op 103 steken, 15 januari 104, maar vooral 16 januari en 18 januari met respectievelijk 128 en 122 pageviews waren opvallend hoog. De webmeester laat in een reactie op de homepage onder de kop "Teller slaat op hol" weten "erg tevreden te zijn met deze trend."

Gemiddeld genomen scoort de website van het genootschap dagelijks tussen de 70 à 90 hits. Een duidelijke verklaring is niet te vinden voor de structurele stijging, maar het lijkt erop dat het aantal Taste leden dat de site regelmatig bezoekt enorm is toegenomen. Op zich geen raar verschijnsel, aangezien het laatste nieuws dagelijks op deze site te vinden is.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: