Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ave Maria en Tango

Wednesday, 23 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

Het Ave Maria van Schubert zal tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima op 2 februari weerklinken. De Argentijnse noot in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is Adios Nonino, een stuk van de in 1992 overleden 'meester van de tango' Astor Piazzolla.

Dat blijkt uit informatie van platenmaatschappij Universal, die op 3 februari een cd uitbrengt met de 'huwelijksmuziek'. Ook Mozarts Kyrie wordt ten gehore gebracht, evenals U zij de glorie uit het oratorium Judas Maccabeus van Händel. Uitvoerenden zijn sopraan Miranda van Kralingen, organist Bernard Winsemius, het Nederlands Kamerkoor en het Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van dirigent Ed Spanjaard.

Het cd-boekje bevat een verhaal van dominee Carel van der Linden, voorganger tijdens het huwelijk, en een fotoreportage. Per cd gaat er een bedrag naar het Oranjefonds.

(Bron Haagsche Courant)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: