Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Máxima’s priester Braun in opspraak

Wednesday, 23 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

De Argentijnse priester die tijdens het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima een gebed uitspreekt, pater Rafael Braun, zou een bewonderaar zijn geweest van de Argentijnse ex-dictator Videla. Dat meldt weekblad Vrij Nederland woensdag.

Uit bijdragen die Braun in de jaren zeventig en tachtig aan het katholieke maandblad Criterio leverde, blijkt volgens VN dat de priester zeer kritisch stond tegenover tegenstanders van de militaire junta. Hij beschouwde Videla als een 'morele autoriteit' die opkwam voor de 'Argentijnse beschaving'.

In een brief van Videla aan Braun prees de oud-dictator de ,,getrouwe wijze'' waarop Braun de werkelijkheid van Argentinië wist te interpreteren. Máxima zei tijdens het vrijdag uitgezonden televisieinterview Braun te beschouwen als ,,een vriend, een geweldige en heel inspirerende man''.

De auteur van het stuk, Jan Thielen, heeft Braun enkele maanden geleden gesproken. Toen zou de priester hebben verklaard dat ,,het onvermijdelijk is om te folteren bij het bestrijden van de subversie''.

(Bron: Metro)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: