Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Overvolle agenda Ius Sanctus

Thursday, 03 May 2001 door Danny

Enschede,

Drukke tijden voor Moresgenootschap Ius Sanctus. Zo zijn de voorbereidingen voor het september avontuur inmiddels in volle gang, lopen de voorbereidingen voor de recordpoging nog steeds en staat het genootschap een zware donderdagavond te wachten. Dit terwijl een zeer geslaagde Koninginnedag in Enschede nog maar net achter de rug is en de viering van het Tweede Lustrum in volle gang is.

In de eerste plaats zal vanavond tijdens de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Tennis op de UT het traditionele Belgische bier en zangfestijn, de Cantus plaats vinden. Twee maanden geleden werd het genootschap door de organiserende tennisvereniging Ludica gevraagd om het avondprogramma te vullen. Een vier man sterke delegatie zal daar de boel moeten gaan "opleuken". Gelukkig kan de Cantus ditmaal gewoon in het Nederlands worden gehouden zodat Spaanse perikelen achterwege kunnen blijven.

Overigens krijgt het genootschap nog een behoorlijk zware kluif te verwerken als zij de recordpoging succesvol willen afronden. De bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen te gaan zingen. Er zijn volgens de organisatie van het Guinness Book of Records twee mogelijkheden, namelijk het zo vaak mogelijk achter elkaar zingen van het volkslied of met zoveel mogelijk mensen een "sing-along" doen. Bij de eerste vorm moet er 608 keer gezongen worden hetgeen een tijdsbestek van bijna 13 uur in beslag neemt. Hiermee wordt een bestaand record in the United Kingdom verbroken. In het tweede geval moeten er meer dan 16000 mensen aan de actie meedoen, zodat een bestaand record in Canada sneuvelt. Hoe het een en ander nu verder gaat verlopen is uw verslaggever nog niet duidelijk. De commissie Recordpoging heeft zich tijdelijk terug getrokken en zal hopelijk volgende week meer duidelijkheid geven.

Verder heeft uw verslaggever, via één van de Moresleeden vernomen die anoniem wil blijven, dat de leden van de vereniging een geheime actie voorbereiden, waarmee de overige Leeden van Ius Sanctus te maken krijgen als zij vanavond een bezoek afleggen aan de Antigoon. Uw verslaggever is namelijk ter oren gekomen dat er vanavond een actie van alle eerstejaars leden op de kroeg zal plaatsvinden. De activiteit: "Kom zo fout mogelijk naar de kroeg" heeft als doel het genootschap van een uitdagende activiteit te voorzien. De bedoeling is dat de leden zo "fout" en "onstudentikoos" op Antigoon zullen gaan verschijnen. Witte *port sokken tot aan de knieen, *etten en andere hoofddeksels, foute t-shirts met *port merken zijn maar enkele voorbeelden. Overigens worden witte *portsokken door het genootschap traditioneel verbrand, nadat er uiteraard een nieuw paar correcte sokken aan het slachtoffer wordt uitgereikt. Immers, normen en waarden staan hoog in aanzien bij het genootschap. Het is vooralsnog onbekend hoe Ius Sanctus op de actie zal reageren.

Uw verslaggever kan zich echter niet voorstellen dat Ius Sanctus zich hiermee zal gaan bemoeien. Bij deze activiteit zullen namelijk de nodige zweetdruppels kunnen ontstaan en dat, DAT vies is heeft elk Moreslid inmiddels in zijn hoofd geprent.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: