Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


HR-leeden alleen "gepast" in functie

Wednesday, 23 Jan 2002 door Danny

Enschede,

“Niet in Ius kleding, dan niet in functie.” Dat heeft de Hooghe Raad van Moresgenootschap Ius Sanctus tijdens de Hooghe Raadsvergadering besloten.

Deze regel houdt simpelweg in dat Hooghe Raadsleden hun functie niet kunnen uitoefenen op de sociŽteit wanneer zij geen Ius Sanctus kleding dragen. In de praktijk komt het erop neer dat dit geldt als betreffende Leeden geen jasje met rugpand dragen. Reden voor deze opvallende regel is het creŽren van meer duidelijkheid ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de overige MIS-Leeden en Taste-leden op de kroeg.

Op zich kunnen door deze nieuwe regel moeilijke situaties ontstaan binnen het (rechts) systeem van Ius Sanctus. Stel, de Procureur-Generaal is niet in de gelegenheid geweest zijn Ius kleding aan te trekken, maar wel aanwezig in de kroeg. Aan wie moet de “aandracht tot aanklacht” dan geformuleerd worden ?

En kan er een plaatsvervangend Magistraat voor de avond zijn als de echte Magistraat in zijn gewone kleding staat maar wel gewoon aanwezig is ? Vooralsnog allemaal onduidelijkheden die in de praktijk opgelost moeten worden. Tenzij Ius Sanctus net als de disputen een stijf en strak georganiseerd clubje aan het worden is.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: