Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


RVD reacties op berichten in Media

Thursday, 24 Jan 2002 door Danny

Den Haag,

RVD: MAXIMA’S PRIESTER

Het bruidspaar heeft, zoals bekend, de keuze gemaakt om binnen de hervormde kerkdienst bij hun huwelijksinzegening de Argentijnse father Braun een beperkte rol te laten vervullen.

De regering heeft nagegaan of er feiten en omstandigheden zijn, die het vervullen van deze rol door father Braun in de weg zouden kunnen staan. Hiervan is niet gebleken.

RVD: OUDERS NIET BIJ HUWELIJK

Bij de bekendmaking op 30 maart 2001 van de verloving van Z.K.H. de Prins van Oranje en mevrouw Maxima Zorreguieta heeft de Minister-President meegedeeld dat de vader van de aanstaande bruid de huwelijksplechtigheden niet zal bijwonen.

De moeder van de bruid heeft zelf te kennen gegeven op 2 februari a.s. bij haar echtgenoot te zullen zijn.

RVD: DUBBELE UITNODIGINGEN

Naar aanleiding van berichten in de media dat de ouders van mevrouw Máxima Zorreguieta uitnodigingen verstuurd zouden hebben voor de huwelijksplechtigheden deelt de Rijksvoorlichtingsdienst het volgende mede.

Voor het bijwonen van de plechtigheden van het huwelijk van de Prins van Oranje en mevrouw Zorreguieta zijn uitsluitend door Hare Majesteit de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus uitnodigingen verstuurd. Het bruidspaar en de ouders van Máxima Zorreguieta hebben naar vrienden en bekenden van de familie Zorreguieta in Argentinië en in een aantal andere landen alleen aankondigingen (zogenoemde annonces) van het huwelijk verzonden.

In Nederland zijn geen aankondigingen verstuurd omdat het huwelijk officieel is bekendgemaakt. Bij een voorgenomen huwelijk zijn dit soort aankondigingen zeer gebruikelijk. Deze aankondigingen zijn dus geen uitnodigingen tot het bijwonen van het huwelijk. Berichtgeving dat er twee soorten uitnodigingen zijn is derhalve feitelijk onjuist.

RVD: VLAG PROTOCOL OP 2-2-2

In verband met de festiviteiten ter gelegenheid van het huwelijk van Z.K.H. de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta zal op zaterdag 2 februari 2002 van alle rijksgebouwen de Nederlandse vlag met oranje wimpel worden gevoerd.

De provincies en de gemeenten is verzocht dienovereenkomstig te handelen.

(Bron: RVD)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: