Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Kort geding tegen Máxima van de baan

Thursday, 24 Jan 2002 door Danny

Den Haag,

Het kort geding tegen Máxima Zorreguieta is voorlopig van de baan. Er lijkt toch weer schot te zitten in de afwikkeling van het verkeersongeval in Den Haag waarbij Máxima en een inwoner van Wassenaar vorig jaar waren betrokken. Volgens H. Loonstein, de advocaat van slachtoffer H. van der Bent, zijn beide partijen weer in gesprek. Als blijk van goede wil zegt hij voorlopig af te zien van het kort geding.

Vorige week kondigde Loonstein het kort geding aan. Daarin wilde hij 50.000 euro schadevergoeding eisen van de aanstaande van kroonprins Willem-Alexander, vooruitlopend op een definitieve schaderegeling. De Wassenaarder liep door de botsing een gecompliceerde beenbreuk op, waardoor hij in financiële problemen raakte.

Het Openbaar Ministerie (OM) concludeerde uit onderzoek naar de aanrijding dat Van der Bent zelf in overtreding was. Máxima reed de Leidsestraatweg langs paleis Huis ten Bosch op die alleen voor bestemmingsverkeer toegankelijk is. De vleeshandelaar had haar voorrang moeten verlenen, aldus het OM. Geen van beide betrokkenen is vervolgd voor de aanrijding. Van der Bent stelt dat Máxima uit een uitrit kwam en dus op hem had moeten wachten.

(Bron: Brabants Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: