Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Druk, druk, druk

Sunday, 06 May 2001 door Danny

Enschede,

Een drukke week voor Mores zit erop. Naast de cantus op het UT terrein, de actie van de eerstejaars, Moresleeden op Nederland 3 werd de laatste activiteit van het genootschap deze week het bekijken van de film "Soldaat van Oranje" in Antigoon op bevrijdingsdag. Verder liepen diverse Moresleeden traditiegetrouw mee in de optocht op 4 mei richting het Volkspark in Enschede.

Achteraf viel de Cantus allemaal wel mee. Goed voorbereid en met een sterke delegatie ging de Cantussenaat op weg naar het universiteitsterrein om een Cantus tijdens de NSK Tennis voor tennisvereniging Ludica te organiseren. Aanvankelijk zouden 100 man meedoen aan de Cantus en daarom had de senaat besloten maar liefst drie schachtenmeesters aan te stellen. Uiteindelijk deden niet meer dan dertig man mee en dat was toch wel een kleine teleurstelling. Desalniettemin werd de Cantus op een goede wijze afgerond. Vooral de smeekbede's van de deelnemers werden niet gehonoreerd. Onder het mom van "Niet zo'n zware straf altublieft, ik moet morgen in de finale spelen." probeerde de deelnemers onder hun straf uit te komen. Het bleek aan dovemansoren gericht. Bijkomstig voordeel is dat de Leeden van Oud-Ius (def. Spit/Veenbaas) even lekker konden experimenteren met de beginselen der Cantus.

Het programma Zembla besteede donderdag onder de kop "knieval voor de sollicitant" aandacht voor het grote personeelstekort in de ICT sector. Leuk programma, goed geknipt en veel aandacht voor leuke bedrijven. De UT kon natuurlijk niet ontbreken en ons Erelid was dan ook veelvuldig te zien. Verder werd het maandelijkse studentenontbijt ook nog even in beeld gebracht waarbij Moreslid N zijn mening over de Nederlandse bedrijven kort maarkrachtig weergaf. "Hoe komen ze in godsnaam aan onze adressen en hoe komen ze erbij dat wij voor hun willen werken" en verder "We zijn bestuur
(studievereniging Inter-actief red.)en we willen eerst nog even lol maken en
een leuke tijd hebben" aldus N. U raadt het al: Moreslid Nijkamp gaf gevraagd danwel ongevraagd zijn mening en liet heel Nederland daarvan mee genieten. Via http://www.snelnet.nob.nl/c_delaytv2/index.html is de uitzending nog per stream te bekijken.

Overigens heeft uw verslaggever bij navraag te horen gekregen dat de eerstejaars actie van afgelopen donderdag maar weinig indruk heeft gemaakt. Toen na de Cantus diverse leeden van Mores de kroeg om 00:30 binnen liepen was er van geen enkele actie iets te merken. Ook eerder op de avond was er weinig te doen geweest. "Jammer, vroeger kwamen voorspellingen nog eens uit tegenwoordig is het allemaal gebakken lucht", aldus een van de Moresleeden.

Helaas heeft uw verslaggever ook geconstateerd dat een aantal belangrijke tradities binnen het genootschap langzaam aan het verdwijnen is. Zo constateerde diverse Leeden dat tijdens de herdenking van 4 mei de Nederlandse vlag niet half-stok voor het pand hing. Daarmee werd voor het eerst sinds jaren een lange traditie verbroken. Teleurstellend. Gelukkig deelt de Magistraat van het genootschap de kritiek zodat in de toekomst dit soort fouten niet meer gemaakt kunnen worden. Hij heeft aangekondigd maatregelen te treffen. Het laatste woord is hier nog niet over gesproken. De vlag hing op bevrijdingsdag gelukkig wel weer voor het pand.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: