Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Worden oude ideeen lustrum toch verwezenlijkt?

Friday, 25 Jan 2002 door Danny

Enschede,

Het vandaag gepubliceerde nieuws op www.ius.org vermeldt de oprichting van de commissie "De Oranjen Schijf" die door M.I.S. veel gezongen liederen op Cd wil gaan produceren. De oud-lustrumcoordinator M vdV laat weten verheugd te zijn over het voorgenomen initiatief. In een vraaggesprek met zichzelf liet hij weten dat "een idee dat voor het lustrum geopperd werd, het uitbrengen van een Cd. Hierop zouden dan door Leeden gezongen bekenden nummers moeten staan. Dit zou onder leiding van een zanglerares vorm moeten krijgen. De collectie zou aangevuld worden met andere studentennummers zodat een volwaardig, fraai lustrumproject tot stand zou komen."

Het doel van de nieuwe commissie lijkt dus een oud idee in een oud jasje. Vd V: "Och, het oude idee is niet tot een goed einde gekomen. Het is alleen maar leuk dat nu zo iets gebeurt, het basisidee leeft dus blijkbaar nog steeds wel. Wel zou het nog wel leuk zijn wanneer enkele liederen alsnog door het genootschap zelf ingezongen zouden worden. Maar dat is echt iets voor de commissie zelf om over te beslissen."

Dat het oude lustrumidee niet tot een goed einde is gebracht wijt vdV aan een gebrek aan daadkracht en draagvlak. "Het is moeilijk dit aan directe personen toe te wijzen. BvB was de initiator, maar je kan een idee niet laten bij het opperen alleen. Voor de uitvoer is ook de steun en inzet van anderen nodig", aldus de oudcoordinator. "Ik hoop dat het ditmaal niet bij plannen alleen blijft."


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: