Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Máxima vraagt koningin als getuige

Monday, 28 Jan 2002 door Danny

Den Haag,

Koningin Beatrix treedt 2 februari op als getuige bij het burgerlijk huwelijk van haar zoon Willem-Alexander en Máxima. Haar toekomstige schoondochter heeft haar gevraagd.

Daarmee wil Máxima haar waardering uitdrukken voor de steun die zij kreeg van de koningin sinds het begin van de relatie en tijdens haar kennismaking met Nederland. Máxima heeft verder haar peettante Marcela Cerruti en haar broer Martín Zorreguieta gevraagd als getuigen bij het burgerlijk huwelijk. Bij de kerkelijke inzegening fungeren haar jeugdvriendinnen Samantha Deane en Florencia Di Cocco als getuige.

Prins Willem-Alexander koos zijn jongste broer Constantijn als getuige bij het burgerlijk huwelijk, evenals zijn studiegenoot Marc ter Haar en de Noord-Brabantse commissaris van de koningin Frank Houben. Zijn jeugdvrienden Tijo baron Collot d'Escury en jonkheer Frans de Beaufort zijn getuige bij het kerkelijk huwelijk in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

‘Ophouden over pater Braun'

Bij de huwelijksvoltrekking zijn drie bruidskinderen en vier bruidsmeisjes aanwezig, onder wie Juliana Guillermo, dochter van prinses Christina, en Máxima's jongere zus Inés. In de Ridderzaal in Den Haag bood de regering het aanstaande paar gisteravond een diner aan, waarbij ook Inés en de broers Martín en Juan van Máxima aanschoven. Geheel in Argentijnse stijl danste een tangopaar door de zaal. In een tafelrede sprak premier Kok zijn waardering en respect uit voor Máxima's inzet Nederland te leren kennen en de taal onder de knie te krijgen.

De discussie over pater Braun en andere Argentijnse gasten mag het huwelijk niet overschaduwen, aldus Kok. Hij wil dat de pers zich terughoudend opstelt.

(Bron: Algemeen Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: