Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Prins en verloofde swingen met vrienden

Monday, 28 Jan 2002 door Danny

Den Haag,

Zuid-Amerikaanse klanken vulden zaterdagavond de statige balzaal van paleis Noordeinde. De strijkkwartetten van weleer hadden plaats gemaakt voor een salsaband en diskjockey. Swingend namen Willem-Alexander en Máxima dit weekeinde afscheid van hun vrijgezellenbestaan.

Tientallen familieleden, vrienden en kennissen waren naar Den Haag gekomen voor een tweedaags privé-feest. In Madurodam werden de gasten zaterdagmiddag opgevangen door Willem-Alexander, Máxima en ook koningin Beatrix.

Binnen kreeg het aanstaande paar van vrienden een kostbaar kamerscherm aangeboden. De Blauhûster Dakkapel, het befaamde dweilorkest uit Friesland, bracht een aubade. In bussen werden de genodigden rond vier uur naar hun hotels gebracht om zich te verkleden voor het feest op paleis Noordeinde. Enkele gasten, zoals de zwangere prinses Laurentien en ex-geliefde Emily Bremers, waren met eigen vervoer gekomen. Stoeiend met hun paraplu's trotseerden zij regen en toegestroomde fotografen.

Rond zeven uur waren de meeste gasten al weer op het paleis. Niet alleen familie en vrienden dansten daar tot diep in de nacht. Ook de leden van de hofhouding waren uitgenodigd. Veel gasten hadden dan ook nog slaperige ogen toen ze gistermorgen om half elf moesten aantreden voor een brunch in het Scheveningse Kurhaus.

Aan het privé-feestweekeinde was geen ruchtbaarheid gegeven. Toch trachtten gistermiddag tientallen mensen voor het Kurhaus een glimp op te vangen van het bruidspaar. Het wachten werd beloond. Bij het vertrek namen Willem-Alexander en Máxima ruim de tijd om te zwaaien naar het publiek.

(Bron: Algemeen Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: