Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


MIS kan niet "vlaggen" vanwege kapotte vlaggenmast

Monday, 28 Jan 2002 door Danny

Enschede,

Moresgenootschap Ius Sanctus kan op zaterdag 02-02-02 de Nederlandse vlag niet in top hijsen als Prins Willem-Alexander en Maxima trouwen. De vlaggenmast voor studentenpand De Pakkerij is namelijk stuk. Althans, het mechanisme, dat ervoor moet zorgen dat de vlag in top gehesen kan worden, is kapot. Dat heeft uw verslaggever gistermiddag te horen gekregen.

Het mechanisme, dat in de top van de mast moet zitten, is losgeraakt of afgebroken en hangt nu aan het touw in de mast. Hierdoor is het onmogelijk de vlaggenmast nog te gebruiken. Onduidelijk is hoe het mechanisme kapot heeft kunnen gaan. Aangezien er zaterdagavond een storm door Overijssel raasde, waarbij ook de televisiemast van TV Oost in Hengelo kapot waaide, lijkt dit vooralsnog de enige conclusie.

De vlaggenmast is een aantal jaren geleden door het pandbeheerdersoverleg en het SB 1996-1997 officieel in bruikleen aan Moresgenootschap Ius Sanctus gegeven. Officieel is de mast van de Universiteit Twente maar het genootschap is verantwoordelijk voor het “vlaggen”voor het pand, omdat Mores de enige club is binnen de studentenwereld in Enschede, die weet wanneer en hoe er gevlagd moet worden. Nu de vlaggenmast kapot is, is dit in gevaar gekomen.

De Magistraat van het genootschap heeft aangekondigd alles op alles te zetten de mast voor zaterdag 02-02-02 te maken. Waarschijnlijk zal Ius Sanctus dit zelf moeten doen, omdat er anders te veel vertraging ontstaat.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: