Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Wat kan Ius Sanctus verwachten bij Arenafeest ?

Wednesday, 30 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

Met de storm die de afgelopen dagen over Nederland raasde, is P. Roubroeks blij dat de oorspronkelijke locatie van het Museumplein in Amsterdam is verruild voor de ArenA. Roubroeks is de producent van het Nationaal Huwelijksfeest van vrijdag.

Terwijl de wind om het stadion raast, hijsen tientallen technici geluids- en lichtapparatuur naar boven, veilig onder het dak van de ArenA. De voorbereidingen begonnen bijna een jaar geleden. Roubroeks had een idee voor een feest na het prinselijk huwelijk op het Museumplein, de gemeente wilde een feest voor het huwelijk in de ArenA. De ideeën zijn samengevoegd tot het Nationaal Huwelijksfeest.
In grote lijnen is het programma bekend.

Veertien fanfares uit alle provincies, muziek van Walt Disney, Willeke Alberti en Brainpower, het Nationaal Ballet danst op muziek van Bach en natuurlijk Marco Borsato en Sita. Veel meer wil Roubroeks niet kwijt. ,,De hele avond is als een mooi cadeau, dat ga je niet vooraf uitpakken,'' zegt Roubroeks. Een tipje van de sluier nog: 250 Leidse studenten doen met een dans de kroonprins uitgeleide uit zijn vrijgezellenbestaan.

Vorige week ging het gras uit de ArenA. Een routineklus in het Ajaxstadion. De vloer is nu bedekt met witte kunststofplaten. Daarop komen drie podia. Daarnaast zijn de optredens te zien op zes grote videoschermen. Het publiek zal bestaan uit 50.000 gasten uit alle provincies. Ook het aanstaande bruidspaar is van de partij. Ze nemen bovendien zeshonderd gasten mee, zegt Roubroeks.

Aan het einde van het feest krijgen Willem-Alexander en Ma´xima uit handen van het Nationaal Oranje Comité het Nationaal Huwelijksgeschenk. Zonder af te doen aan het cadeau is volgens Roubroeks de hele avond een geschenk. ,,Het is als een verhaaltje vertellen, schrijven met hele grote potloden. De avond laat zien wat Nederland te bieden heeft aan entertainment.''

(Bron: Rotterdams Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: