Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Hoe politiek is de Hooghe Raad?

Thursday, 10 May 2001 door Danny

Enschede,

"Een spontane activiteit, even een biertje drinken" zo noemde hij het. Moreslid vhW is weer terug en dat was gisteravond goed te merken. Ondanks de lage opkomst, bleek dat de pret niet te drukken. Wederom werden de aanwezige Moresleeden op harde wijze geconfronteerd met de TL-balken die bij sluitingstijd worden aangezet. Het was weer laat geworden.

Terwijl een aantal Moresleeden de legertruck van dispuut Panta Rhei - die op de Oude markt verscheen - onder handen nam, lucht uit de banden van het voertuig lieten lopen en enkele attributen wisten te veroveren werd uw verslaggever op onderstaand artikel gewezen.

"Hoe politiek is de Hooghe Raad ?"

Dat de politiek een stempel drukt op de Hooghe Raad, bleek tijdens de recente Amerikaanse verkiezingen. Ook in Nederland be´nvloedt de politiek de Hoge Raad sterk, zo blijkt uit het onderzoek van bestuurskundige Sjoerd van Geffen. Desalniettemin doet de raad het heel goed, concludeert hij. (bron:UTMediair april 2001)

Na het bestuderen van het stukje werd de Magistraat toch wel heel opvallend rood. Hoe politiek is die Hooghe Raad eigenlijk ? De Magistraat bleef opvallend stil. Overigens is het weer een drukke dag voor onze Maggiman. Vandaag zal hij een bezoek brengen aan Amsterdam om daar samen met Moreslid vA op zoek te gaan naar de zeildas 2001.

Overigens zijn een aantal andere Leeden van Ius Sanctus op dit moment op de Noordzee te vinden. Zij doen op dit moment mee aan de "Race of the Classics". Een zeilrace met als eindbestemming Engeland. Hoe het op dit moment er daar aan toe gaat is nog onbekend. Uw verslaggever zal echter blijven proberen contact te zoeken met het zeilschip.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: