Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Extreme zeildas gekozen !

Friday, 11 May 2001 door Danny

Enschede,

"Nee, ik zeg niet hoe de das eruit ziet". Dat was de eerste reactie van de Magistraat gisteravond op Antigoon.

Hij en Moreslid vA waren naar Amsterdam gegaan om de zeilkleding te regelen. Na diverse pullen op de Dam en in het Amstel Hotel gedronken te hebben werd de zoektocht naar de zeildas begonnen, met resultaat. Echter hoe uw verslaggever ook probeerde, de Magistraat wilde absoluut niet zeggen hoe de zeildas eruit ziet. Wel gaf de Magistraat prijs dat de das dit jaar "anders dan anderen" is. "Extreem ?" vroeg ik nog. "Ja, behoorlijk extreem, maar meer zeg ik niet" aldus de Magistraat. "Zit er wel Oranje in ?" probeerde ik alsnog. "Dat zeg ik niet, je kan het blijven proberen, maar ik zeg helemaal niets" was het antwoord van de Magistraat. Het ziet er dus naar uit dat we geduld moeten hebben, maar dat het een aparte das is inmiddels wel duidelijk geworden. Bij navraag bleek zelfs de "First Lady" niet op de hoogte te zijn. Het ziet er naar uit dat dit het best bewaarde geheim aller tijden gaat worden.

Overigens heeft dispuut Panta Rhei gisteravond de attributen van hun legertruck weer terug gekregen. Een luchtventieldopje en de nummerplaat werden eergisteren van de auto afgehaald en uiteraard oranje gekleurd - met daarop de tekst- "groeten van www.ius.org tweede lustrum" weer terug gegeven. Het Dispuut kon de actie waarderen en beloofde in de toekomst beter op hun spullen te zullen gaan letten.

Hoe het met de Leeden ter zee gaat, is nog niet bekend. Wel doen geruchten de ronde dat er behoorlijk huisgehouden is in Engeland, maar onduidelijk is hoe dat ge´nterpreteerd moet worden. Zondag worden de Moresleeden weer terug in Nederland verwacht, na een zware week "Race of the Classics".

Overigens is Moreslid K gisternacht voor een paar dagen naar Zwitserland vertrokken en heeft Moreslid S zondag twee belangrijke wedstrijden bij roeivereniging Euros om 10:30 en 14:00 uur. Ook daar staat het koude biertje klaar. Moreslid A zal zich dit weekend ook op het water begeven. Geruchten gaan dat hij de Waddenzee zal gaan bezoeken. Verder zal een kleine delegatie Moresleeden vanavond een bezoek brengen aan Rotterdam. Daar zal in ieder geval de voorstelling "Art" met onder andere Paul de Leeuw worden bijgewoond.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: