Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Simpel, maar uitbundige viering MIS!

Tuesday, 22 May 2001 door Danny

Enschede,

21 mei 2001, de tiende dies van Moresgenootschap Ius Sanctus is gisteravond uitbundig gevierd in diverse kroegen in Enschede.

Nadat een aantal leden van het genootschap spontaan een activiteit organiseerde bleek ook ditmaal dat spontaniteit het beste middel is om een grote groep bij elkaar te krijgen. De in totaal achttien leeden kwamen om 1800 uur al bij elkaar om te gaan eten in de Beiaard om later de koffie van het SB in Antigoon op te drinken.

Klokslag 2100 uur werd cafe de Boemel aangedaan. In de hoop daar dispuut Fubar te vermaken werden de biertjes in rap tempo genuttigd. De eerste teleurstelling die het genootschap kreeg te verwerken is dat Fubar pas om 2300 uur op maandagavond in de Boemel gaat borrelen. Toen verslaggever Martijn vdV. rond 12 uur binnen kwam, trof hij echter geen integratieborrel aan. Met 18 leeden van het genootschap en drie leden van Fubar valt er weinig te integreren. Het barpersoneel had zich overigens al zorgen gemaakt over de verhouding tussen Ius Sanctus en het dispuut, maar na kalmerende woorden van onze kant durfde ze de uitdaging wel aan. Echter een integratieborrel en vermaakfestijn bleef uit.

Na een korte zoektocht naar dispuut Panta Rhei in de Friends werd de eerstejaars borrel van dispuut Mnemosyne in de Geus maar opgeleukt. De integratie kwam hier beter tot stand en dispuut Panta Rhei voegde zich later bij het grote Taste gezelschap in de Geus. De felicitaties gingen over en weer en de jarenlange traditie van het "niet vieren op 21 mei" werd overboord gegooid.

Overigens heeft de commissie Spontane Activiteiten besloten dat het vanzelfsprekend is dat ieder lid van Ius Sanctus lid is van de commissie Spontane Activiteiten. Om in aanmerking te komen moeten leeden eerst aan tonen dat zij in staat zijn een spontane activiteit te organiseren. Bij deze activiteit moeten dan minstens tien mensen aanwezig zijn om het te laten gelden. Doel is het spontane karakter van het genootschap nog meer te vergroten. De heeren Bjurn K. Sven S. Ian K en Danny dV zijn inmiddels lid van de commissie. Activiteiten die in het verleden spontaan zijn georganiseerd tellen niet mee.

Al met al een simpele viering van de Tiende dies gisteravond, maar wel één met een goud geel randje ! Overigens worden de leeden van het genootschap vandaag ook getrakteerd op een spontane activiteit, namelijk een spontane hoofdpijn. (Sorry, vhW!)

Binnenkort zal de viering worden voorgezet in de vorm van het galadagdeel en het "Bronstige Bal" gala van ASV Taste op 26 mei 2001 in Denekamp, Twente.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: