Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Opname apparatuur bij verhoor Maxima verboden

Friday, 26 Apr 2002 door Danny

Den Haag,

De rechtbank in Den Haag laat op vrijdag 3 mei geen camera's, radioapparatuur en tekenaars toe in het gebouw waar het voorlopig getuigenverhoor van prinses Maxima plaatsheeft. Dat heeft persrechter R. Elkerbout donderdag meegedeeld.


Het getuigenverhoor moet duidelijkheid scheppen over het verkeersongeval vorig jaar bij paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waarbij Mßxima en een inwoner van Wassenaar waren betrokken. De man brak zijn been door het ongeval. Daardoor kon hij geruime tijd niet werken. Hij wil schadevergoeding van de echtgenote van kroonprins Willem-Alexander.

Journalisten en andere belangstellenden kunnen het verhoor wel bijwonen. Dat vindt plaats in een van de grootste zalen van het Paleis van Justitie. De advocaat van Mßxima had graag gezien dat de verhoren achter gesloten deuren zouden worden gehouden. Dit in verband met de privacy van zijn cliÙnte en veiligheidsredenen. De behandelend rechter, mr. Joele, heeft een verzoek daartoe echter afgewezen.


Maxima is op 3 mei om 09.00 uur de eerste getuige die onder ede wordt verhoord. Elkerbout verwacht dat het verhoor ongeveer een uur zal duren. Hij wil niets zeggen over de uitgebreide veiligheidsmaatregelen die worden getroffen rond de komst van de prinses. Op dezelfde dag worden nog drie getuigen verhoord.

Een vijfde getuige is verhinderd en komt op een andere datum naar de rechtbank. Behalve Mßxima leggen haar twee lijfwachten en twee politieagenten verklaringen af. De advocaat van de Wassenaarder wilde twaalf getuigen op laten draven, maar de rechter vond dat in eerste instantie niet nodig. Mogelijk worden er later alsnog extra getuigen verhoord.

(Bron: Dagblad van het Noorden)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: