Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Beatrix al meer dan levensgroot in Meppel

Monday, 29 Apr 2002 door Danny

Meppel,

Met een hoogwerker wordt op twintig meter hoogte een spandoek bevestigd aan het Yarden-pand in Meppel. De harde wind werkt daarbij behoorlijk tegen. Een Beatrix van vier meter groot op het bordes. Zelfs Claus is er bij. Meer dan levensgroot is de koninklijke familie sinds zaterdag aanwezig in Meppel. Een stunt van Yarden Uitvaartverzorging trekt volop de aandacht. Met twee hoogwerkers is zaterdag een spandoek van 225 vierkante meter bevestigd aan de voorgevel van het bedrijfspand, dat aan de route ligt die het koninklijk gezelschap morgen aflegt. Door de harde wind kostte het veel moeite om het doek te bevestigen, maar uiteindelijk lukte het wel.

Yarden - voorheen Nuva - besloot pas een goede week geleden 'iets' met de gevel te doen, maar dan wel iets meer dan wat simpele oranje vlaggetjes. Het bedrijf schakelde het plaatselijke reclamebureau PS Communicatie in, dat na een kleine middag brainstormen met het idee van de bordesscene op de proppen kwam. Met behulp van archieffoto's en computers werd het bordestafereel in elkaar geknutseld, waarop het in Belgie op dundoek is gedrukt.

De stunt kost Yarden een lieve duit, erkent hoofd marketing Kees Schiphouwer. Voor dit geld zouden we ook twee keer een commercial van 30 seconden op de landelijke tv kunnen uitzenden. Maar we hebben hiervoor gekozen, omdat we verwachten dat we hiermee nog veel meer mensen bereiken. De actie moet er vooral toe bijdragen dat de nieuwe naam van het uitvaartbedrijf goed inburgert. Yarden ontstond vorig jaar toen Nuva in Meppel fuseerde met twee andere uitvaartorganisaties.

(bron: Dagblad van het Noorden)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: