Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Maxima: ik had niet gedronken

Friday, 03 May 2002 door Wel

Den Haag,

Prinses Maxima had niet gedronken toen ze vorig jaar een ongeluk kreeg bij Huis Ten Bosch. Dat heeft ze vrijdagmorgen onder ede verklaard voor de rechter-commissaris in Den Haag. Volgens haar wees een blaastest uit dat ze niet onder invloed van alcohol verkeerde.

Verder gaf Maxima aan dat ze schrok door de aanrijding en meteen haar voet van het gaspedaal haalde. Het getuigenverhoor van Maxima begon vrijdagochtend rond kwart over tien en nam ongeveer een uur in beslag.

Maxima arriveerde vrijdagochtend iets voor negen uur in de rechtbank in Den Haag. Ze moest daar onder ede een verklaring afleggen over het ongeval bij paleis Huis ten Bosch waarbij ze vorig jaar was betrokken. Het ging om een zogeheten voorlopig getuigenverhoor.

Met het verhoor hoopt G. van der Bent uit Wassenaar, die een gebroken been opliep door de aanrijding, duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het ongeval. Hij verwacht dat het resultaat van de verhoren hem kan helpen bij een bodemprocedure. Daarin wil hij schadevergoeding eisen van Maxima.

Kroonprins Willem-Alexander en hoofddirecteur Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers waren met Maxima meegekomen. Bij de rechtbank stond de pers de prinses, die in een geblindeerde auto arriveerde, massaal op te wachten. De tegenpartij, Van der Bent, droeg voor de gelegenheid een oranje stropdas.

bron: nu.nl


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: