Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Geheimen HR boven water !

Friday, 08 Jun 2001 door Danny

Enschede,

Twee weken heeft het geduurd, maar uw verslaggever is weer terug om u op de hoogte te brengen van het laatste nieuws binnen Moresgenootschap Ius Sanctus.

Na een lang en uitgebreid onderzoek is het uw verslaggever na twee weken speuren gelukt de geheimen die de Hooghe Raad met zich mee draagt boven water te krijgen en nu bloot te leggen. Al weken gonst het op Geblaat van de vragen over welke activiteiten nu wel doorgang vinden en welke niet, hoe het zit met het vraagtraject en wat het zeilen ons gaat brengen.

Nadat de Leeden van het genootschap de afgelopen twee dagen al enigszins vertrouwelijke informatie hebben mogen ontvangen na diverse chantage en drukpogingen van bekende MIS-ers is het uw verslaggever gelukt om uiteindelijk op alle vragen antwoord te krijgen.

In een vertrouwelijk telefoongesprek met één van de leden van de Hooghe Raad kwam uw verslaggever er woensdagmiddag achter dat op dezelfde avond nog een Hooghe Raadsvergadering gepland stond, waarbij belangrijke zaken besproken zouden gaan worden. Om te voorkomen dat de informatie alsnog achterwege zou blijven heeft uw verslaggever, de Magistraat van het genootschap diezelfde avond nog onder druk gezet op het Unionfeest in de Pakkerij. Tijdens dit gesprek beloofde de Magistraat, ondanks zijn verplichtingen ten opzichte van de First Lady, in de toekomst weer meer aanwezig te zullen zijn op Geblaat om het "volk" tevreden te houden. Een belangrijke doorbraak voor de om informatie verlegen zittende Leeden.

Verder gaf de Magistraat duidelijk aan, dat de Lustrumcantus niet meer gehouden gaat worden voor het zeilen van dit jaar. Het regelen van een goede locatie kost tijd en blijkbaar is het onmogelijk om op korte termijn dit te regelen en de agenda's gelijk te trekken. Inmiddels hebben andere betrouwbare bronnen bevestigd dat de Hooghe Raad in onderhandeling is met een grote Twentse Dozenspecialist. Wat de uitkomst daarvan is, is op dit moment helaas nog onbekend. Het Erelid, dat ook op het Unionfeest in de Pakkerij aanwezig was, heeft overigens aan de Magistraat en uw verslaggever te kennen gegeven graag op één van de activiteiten omtrent het Tweede Lustrum aanwezig te willen zijn. Hoe en wat zijn nog onbekend.

Wel is inmiddels bekend geworden dat de Lustrumalmanak over ruim een week uitgereikt zal gaan worden in Zeist, in het bijzijn van onze buitenlandcorrespondent. Verder is inmiddels de brief aan de eerstejaars omtrent het bekende en door MIS verafschuwde vraagtraject verstuurt.

Het zeilen zal in het weekend van 6,7,8 juli gaan plaatsvinden. Na doorvragen van uw verslaggever vertelde de Magistraat dat het huidige botenaantal niet zal worden vergroot, maar dat er door de Leeden van de Hooghe Raad op dit moment druk wordt gezocht naar tenten, om het slaapprobleem op te lossen. Overigens heeft uw verslaggever inmiddels uit meerdere bronnen bevestigd gekregen dat meerdere kleine groepjes Leeden inmiddels druk pogingen ondernemen om alternatieve slaapplaatsen te regelen.

Vanavond wordt het Eerste Lustrum van de Pakkerij afgesloten met een oud-besturen borrel. Hier zullen ook diverse Leeden van Moresgenootschap Ius Sanctus bij aanwezig zijn. Ook uw verslaggever zal een poging ondernemen om onder valse voorwendselen de borrel te betreden om ook de laatste geheimen van de Hooghe Raad alsnog boven water te krijgen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: