Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


TWIJNEN EN OVERSPOELEN BINNEN MORES !

Thursday, 14 Jun 2001 door Danny

Enschede / De Meern / Zeist / New York / Langweer / Groningen,

Na tien jaar Ius Sanctus en maanden van voorbereiding gaat het a.s. zaterdag dan eindelijk echt gebeuren. Moresgenootschap Ius Sanctus krijgt voor het eerst een eigen almanak en Moreslid Martin S is na een lange periode voor het eerst weer in het land.

Diverse Leeden hebben zich het afgelopen half jaar keihard ingezet om het hopelijk fraaie boekwerk in elkaar te zetten. Opvallend is dat er weinig bekend is over hoe de almanak eruit ziet. Hier en daar lekte wel het een en ander uit, maar 95 procent is nog onbekend. Zaterdag zal het boekwerk aan de aanwezige Moresleeden worden uitgereikt in de villa van Wouter v/d B en Bastiaan K in De Meern. Uit alle hoeken en gaten van het land zullen de Moresleeden zich zaterdag, al dan niet met de bus, naar het midden van het land reizen.

Vervolgens zal het genootschap, in het bijzijn van een Bekende Nederlander, zich van De Meern naar Zeist verplaatsen waar het reüniefeestje van Martin S wordt bijgewoond. Martin die nu al ruim anderhalf jaar in New York woont en de afdeling Far West begeleid, viert dan zijn kortstondige verblijf in Nederland. Twee dagen later zal hij helaas alweer met de noorderzon verdwenen zijn.

Overigens zal een aantal andere Leeden het spektakel in het midden van het land gaan missen, omdat ze juist dit weekend alvast een verkenningstocht door Langweer in Friesland moeten maken. Over een kleine vijf weken zal het genootschap immers aan het zeilen 2001 gaan beginnen. Hoe de zeildas er dit jaar gaat uitzien is nog steeds niet bekend gemaakt en dit zal waarschijnlijk de boeken ingaan als één van de best bewaarde geheimen van de Hooghe Raad.

Na zaterdag zal het echter niet lang rustig blijven. Uw verslaggever heeft namelijk vernomen dat binnen nu en ruim twee weken er in het genootschap heftig gediscussieerd zal gaan worden over het optimaliseren van de processen twijnen en overspoelen. Dit om de totale kosten te minimaliseren. Hoe het een en ander in elkaar steekt zal waarschijnlijk binnen enkele dagen door uw Groninger kapitein bekend worden gemaakt.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: