Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Magistraat: "Kom maar op !"

Friday, 14 Jun 2002 door Danny

Enschede,

De Magistraat van Moresgenootschap Ius Sanctus is niet onder de indruk van de dreigementen van de actiegroep "Meer bier". De groep is boos op de Hooghe Raad omdat zij maar 17 fusten hebben besteld voor het zeilen. Gevreesd wordt voor een biertekort.

De actiegroep waarschuwde de Hooghe Raad dan ook, maar de Magistraat is niet onder de indruk en maakt zich geen zorgen. Ook van het dreigement om water te laten dumpen door de Enschedese brandweer bij de huizen van HR-Leeden vindt de Magistraat kletspraat en doet hij af als grap. "Kom maar op, dat wil ik wel eens meemaken !" waren zijn woorden gisteravond tegen uw verslaggever.

Tijdens het grote Tankfeest van ASV Taste gisteravond is nog geprobeerd de Magistraat over te halen om meer bier te bestellen, maar hij wilde niet zwichten voor welke druk dan ook. Wel neemt hij zijn verantwoordelijkheid als het bier op gaat tijdens het zeilen. Eventueel opstappen als Magistraat behoort dan tot de mogelijkheden, maar volgens hem zal het niet zover komen.

17 fusten is volgens hem meer dan genoeg, echter gezien het grote tempo waarin gisteravond tijdens het tankfeest 1000 liter bier werd opgemaakt (ongeveer 3,5 uur) moet de Magistraat zijn beslissing toch nog maar weer eens overwegen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: