Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Prins Claus weer in het ziekenhuis

Tuesday, 02 Jul 2002 door Sven

De 76-jarige prins voelde zich gisteren rond het middaguur niet lekker en is, na eerst in het Rode Kruis ziekenhuis in Den Haag te zijn onderzocht, in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam opgenomen.

Wat de prins precies mankeert, is niet duidelijk. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst vindt het belangrijk te benadrukken dat er geen sprake is van een spoedopname. ,,Het is puur uit voorzorg. Zijn toestand is niet zorgelijk. Gezien de medische geschiedenis van de prins lijkt het de artsen beter dat er onderzoek in het ziekenhuis plaatsvindt.''

Het feit dat de koningin Beatrix gisteren volgens plan de onthulling van het nationale slavernij monument bijwoonde, wijst er ook op dat de toestand van haar man stabiel is. Zij heeft haar echtgenoot gistermiddag in het AMC bezocht.

Prins Claus kwakkelt al jaren met zijn gezondheid. De laatste drie jaar wordt hij gekweld door klachten als gevolg van de nabehandeling voor prostaatkanker. Afgelopen voorjaar lag hij bijna twee maanden in het ziekenhuis nadat hij met longembolie was opgenomen. Hierop kreeg hij ook nog een licht hartinfarct, waarna hij moest worden gedotterd. Sinds medio mei is de prins weer thuis op Paleis Noordeinde.

Uit de schaarse keren dat er de afgelopen weken beelden van de prins naar buiten kwamen, blijkt in ieder geval dat de verschillende aandoeningen een slopende werking op hem hebben gehad. Hij loopt met een stok. Om de grote afstanden op Paleis Noordeinde te overbruggen, maakt hij gebruik van een golfkar.

Het Rode Kruis ziekenhuis meende dat het beter was dat prins Claus naar het AMC zou gaan om door zijn vaste team van medici te worden onderzocht. Waarom de prins niet meteen naar het AMC ging, komt mede omdat zijn klachten op het eerste gezicht niets met zijn eerdere aandoeningen te maken leken te hebben.

(Bron: De Telegraaf)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: