Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresvloot groter dan verwacht !

Tuesday, 02 Jul 2002 door Danny

De Meern/Enschede,

Maanden aan voorbereidingen gingen er aan vooraf. In het diepste geheim is er aan gewerkt, maar de vloot van Moresgenootschap Ius Sanctus is groter dan menig Iuslid denkt.

Naast de Römte, een aantal valkjes en de Zeelandia zal het moterjacht de Reiger ook zijn opwachting maken in de Friese wateren. Het schip van het type Palma 40 B 12 meter heeft de volgende kenmerken:

Technische specificatie:

lengte: 12m, breedte: 3.40m, diepgang: 1m, doorvaarthoogte: 2.70-3.30m, motor: DAF 100pk 6 cyl. diesel, drinkwater: 500 liter, brandstof: 200 liter, electrische boegschroef.

Uitrusting;

koelkast, 4 pits gasstel, warm- en koudstromend water, douche, toilet, hete lucht verwarming, boegschroef.

Een zestal heren(K, V, vdB, R, A en dV) van het genootschap zullen de Natte Droom dit jaar dus alsnog op een comfortable wijze doorbrengen en toch overal op een decadente wijze mee naar toe kunnen. Door deze actie zal het waarschijnlijk mogelijk worden dat een aantal subjectleden van het genootschap alsnog op de Zeelandia of Römte kunnen gaan slapen in plaats van in een tent. Verwachting is dan ook dat het nieuwe initiatief met gejuich ontvangen zal worden.

Het schip zal vanaf vrijdag in Langweer te bewonderen zijn, de initiatiefnemers hebben besloten de website waarop het schip nu te zien is niet vooraf bekend te maken.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: