Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Paniek binnen de zeilcommissie

Tuesday, 02 Jul 2002 door Sven

Met een rood hoofd, ruikend naar zweet en volledig in paniek is net de heer Oosterhuis bij de Magistraat naar binnen gesneld: “Problemen met de Zeelandia.” De Magistraat snapt er niks van en vraagt uitleg aan de heer Oosterhuis. De heer Oosterhuis heeft net contact gehad met de schipper en verteld:

“De schipper heeft mij net gebeld en wist mij te vertellen dat de motor van de Zeelandia kapot is. Nu moet er een onderdeel vervangen worden van de motor. Dit onderdeel is niet zo maar leverbaar en moet uit Duitsland komen. Het onderdeel is er op zijn vroegst op vrijdag, dan moet het defect nog gemaakt worden en moet de boot nog naar Langweer komen. De boot ligt op dit moment in Lauwersoog en het duurt minstens één dag varen om in Langweer te komen. De boot zal dus pas op zijn vroegst zondagavond in Langweer zijn. En dan wel, als alles meezit. Dus reken maar op maandag” Aldus een paniekerige zeilcommissie.

De Zeelandia is de grootste boot uit de vloot van de Natte Droom 2002. Op de Zeelandia is plaats voor 18 slapers. Deze slaapplaatsen zullen nu vervangen moeten worden op een of andere manier. Juist tijdens de grootste drukte, het weekend, zijn de slaapplaatsen er niet. De zeilcommissie is nu druk bezig met vervangende slaapplaatsen. Het ziet er naar uit dat er Orde Leeden in tenten moeten.

Laatste bericht van de zeilcommissie: blijf rustig, regel vooral zelf niks, want er is een kans dat alles goed gaat komen. Mocht er toch enige paniek uitbreken, neem dan contact op met de zeilcommissie, dan wel mobiel, dan wel via de mail: Arjan of Luuk.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: