Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Nieuwe Morespiano

Tuesday, 02 Jul 2002 door Sven

Gisteravond is de nieuwe Morespiano opgehaald en naar de kroeg gebracht. De Magistraat, de heer Schenkel, en ťťn der Subject-leeden, de heer Kolbeek, zijn de hele avond bezig geweest om de immense piano in de sociŽteit te krijgen.

Een bus moest er gehuurd worden om de piano van Enschede zuid naar het centrum te krijgen. Gelukkig voor beide heren is de piano demonteerbaar en zodoende handelbaar. Met hulp van de oude eigenaar werd de piano met moeite in de bus gezet. Na een rustig ritje door de stad kwamen de heren aan bij de sociŽteit. Aldaar was een info-avond van het SB bezig. Door deze info-avond waren er genoeg Leeden aanwezig die een handje konden helpen met het tillen van de piano.

De piano werd te groot bevonden voor de lift. De noodtrap was de enige mogelijkheid om de piano in de sociŽteit te krijgen. Een probleem was dat de Leeden geen werkers zijn, maar denkers. Iedereen wist het beste hoe de piano omhoog moest, maar daadwerkelijk een inspanning leveren was er op het eerste moment niet bij. Uiteindelijk zagen de Leeden in, dat er toch wat moest gebeuren om de piano boven te krijgen Een klein uurtje werk kostte het de Leeden (Het Subject: de heer Kolbeek, de heer Van Oosterhout, de heer Arends en de heer Klinkert, en de Magistraat: de heer Schenkel).

De piano staat inmiddels in de bovensociŽteit. Volgens de oude eigenaar is het een kleine vleugel, verwerkt in een normale piano. De lage tonen klinken hierdoor extra mooi. Komend zomer wordt de piano verbouwd tot een Moreswaardige piano. De plannen zijn in de maak. Wat er met de oude piano gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk; er zijn geluiden te horen, die de piano ritueel willen verbranden in Friesland. Wat er precies gaat gebeuren, wordt binnenkort bekend gemaakt op het vertrouwde webadres!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: