Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Geheimen van Orde "Copulerende Valk" prijsgegeven !

Wednesday, 03 Jul 2002 door Danny

Omgeving Utrecht,

De geheimen van de nieuwe Orde van de "Copulerende Valk" zijn vandaag voor het eerst prijsgegeven aan de Leeden van Moresgenootschap Ius Sanctus. Drie weken geleden al werd de Orde (in oprichting) al door uw verslaggever aangekondigd, maar deze kon toen nog niet alle details prijsgeven. Daar is sinds vanmiddag een einde aan gekomen.

In geuren kleuren vertellen de nieuwe grootmeesters Van Breda en Klooster hoe hun nieuwe Orde eruit gaat zien, welk logo ze gebruiken en welke onderscheidingen, waarvoor worden uitgereikt. Het geheel is te zien op de website van het genootschap. Op de homepage is een speciale link aangebracht naar de pagina van de Orde van de "Copulerende Valk."

Saillant detail is dat één van de onderscheidingen die door de Orde van de Copulerende Valk in de toekomst uitgereikt gaat worden "De Stuivende Schut" wordt genoemd. Leeden van Ius Sanctus krijgen deze onderscheiding als een lid een uitgelezen kans op amoureuze daad niet heeft benut. Een niet al te positieve onderscheiding met wellicht een subtiele verwijzing naar Moreslid Schut, die vorig jaar een uitgelezen kans op amoureuze daad inderdaad niet heeft benut. Navraag over deze verwijzing bij de Grootmeesters leverde vooralsnog niets op.

Het is de bedoeling dat de Orde van de Copulerende Valk de eerste avond van het zeilen, dus a.s. vrijdag, officieel wordt opgericht. Uiteraard moeten de huidige Grootmeesters in het Kapittel daarvoor nog wel eerst toestemming geven en de nieuwe Orde accepteren. Vooralsnog worden geen problemen verwacht en kan het Kapittel na vrijdag een nieuwe Orde toevoegen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: