Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Een jaar voorbij: De Natte Droom is weer begonnen !

Friday, 05 Jul 2002 door Danny

Enschede,

Een jaar vol verhalen. Een jaar vol activiteiten. Een jaar met hoogtepunten en dieptepunten. Er is weer een jaar voorbij. Het langverwachte zeilen van Moresgenootschap Ius Sanctus gaat weer beginnen.

Zeilen binnen Mores is het hoogtepunt van het jaar. Een gebeurtenis die zijn weerga niet kent, een gebeurtenis die geen enkel Moreslid wil missen. Het genootschap zal de Friese wateren weer gaan verkennen.

Het zeilen gaat weer beginnen...

Ook dit jaar zijn de gebruikelijke speeltjes weer aangeschaft, is de zeilkleding weer beter dan vorig jaar, is de vloot groter dan ooit tevoren en zal een record aantal deelnemers afreizen naar het Friese Langweer.

Het zeilen gaat weer beginnen...

Het logboek 2002 is gekocht, Havenmeester Menno Sappé staat op ons te wachten, het wordt een zware week voor de Magistraat en de stembanden zijn gesmeerd.

Het zeilen gaat weer beginnen...

De liederenbundel bevat nieuwe liederen, de gitaar is weer opgepoetst, de valken liggen klaar, de pullen van de Tapperij zijn uit de voorraadkast gehaald.

Het zeilen gaat weer beginnen...

Corporaal Nederland hijst zich weer in degelijke zeilkleding, de fusten staan klaar, het aggregaat is weer gehuurd, in Grou is een schuimparty.

Het zeilen gaat weer beginnen...

De tassen zijn weer ingepakt, de overhemden gestreken, de koffiekannen gevuld met bier, de kaarten gekocht.

Het zeilen gaat weer beginnen...

De horeca wordt weer gespekt, de mini-golfbaan is weer opgepoetst, de zeilen worden gehesen, de toiletpomp van de Römte is weer gemaakt.

Het zeilen gaat weer beginnen...

De VVV gids vermeldt de Mores Float Show, het publiek staat klaar, de vossenjacht wordt weer gehouden, de brug in Woudsend is weer gemaakt.

Het zeilen gaat weer beginnen...

De tuinstoelen blijven ook dit jaar niet drijven, de pinautomaat is bijgevuld, de douches zijn 's middags nog steeds gesloten en het onbijt in de Wielen wordt weer geserveerd.

Het zeilen gaat weer beginnen...

De kade van Heeg is 's avonds verboden terrein, de vlaggetjes en lampjes liggen klaar, de Moresvlag zal weer gaan wapperen en de boten worden opgehaald.

Het zeilen is begonnen...

Meer informatie is te vinden op: www.langweer.nl

Tot vanavond in Langwar !!!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: