Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


MIS Almanak uitgereikt !

Sunday, 17 Jun 2001 door Danny

Enschede / De Meern,

Indrukwekkend, prachtig, mooi, complimenten en vakwerk. Dat waren de meest gehoorde termen zaterdagavond in De Meern, waar de Leeden van Ius Sanctus de allereerste Almanak kregen overhandigd.

Het Oranje boekwerk bestaat uit maar liefst 256 pagina's en is aan de voorkant voorzien van het logo in reliŽf gedrukt. Verder staat aan de zijkant de tekst "Moresgenootschap Ius Sanctus Ter Discussie", het thema van de almanak. Naast de vele voorwoorden van onder andere de commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel, Mr.M. Moszkovich en Emile Ratelband zijn veel verhalen van de Leeden zelf te vinden, ondergebracht in de thema's "Persoonlijk", "Sagen en Legenden","Zeilen" en "Commissies".

Aan het begin van de almanak staat het volgende vermeld: "De tekst en afbeeldingen in dit boekwerk maken deel uit van een proefdruk. Zowel inhoud als samenstelling vervallen na de eerstvolgende Algemeene Vergadering van Moresgenootschap Ius Sanctus, dan wel na 1 augustus 2001. Dientengevolge kan de inhoud van deze proefdruk nimmer gebruikt worden om leeden en betrokkenen van het genootschap uit de politiek of ander hoge maatschappelijke posities te krijgen dan wel te houden. Aan de inhoud van dit boekwerk kunnen geen rechten worden ontleend." Gij zijt gewaarschuwd !

De uitreiking van de almanak kwam stroef op gang, wegens de logistieke puinhoop omtrent het Chinese diner. Gelukkig was in de Villa van Bastiaan K. en Wouter v/d B. genoeg bier om het een tijdje uit te kunnen houden. Nadat Sander de B. om acht uur de eerste almanak overhandigde aan de oudste oud-Magistraat aanwezig, namelijk Martin S., werd het rustig in De Meern. De Moresleeden bekeken het boekwerk uitbundig en hebben vol verbazing en met veel gelach het indrukwekkende boekwerk bewonderd en besproken. Rond negen uur verplaatsten de Leeden zich richting Zeist voor de borrel van Martin S.

Na een periode van anderhalf jaar was hij weer even in Nederland. Maandagochtend zit hij alweer in het vliegtuig richting the Big Apple. Wel wist uw verslaggever nog even met de Consul-Generaal te praten, die een voorlopig laatste boodschap aan de Moresleeden wilde geven: "Vlieg nooit met Delta Airlines en kom een keer bij mij kleien met uitzicht over het World Trade Centre en het Empire State Building!". Om halftwaalf is de afdeling Enschede weer uit Zeist vertrokken om in Antigoon op het hockeyfeest van de federatie nog een laatste biertje te drinken.

Uw verslaggever daarentegen heeft Zeist en Enschede links laten liggen en heeft wederom kennis gemaakt met het bruisende nachtleven in Utrecht en het winkelgedrag in Amsterdam onderzocht, om vervolgens een dag later in het Twentse Enschede terug te keren. Een nieuwe (werk, studie) week kan weer beginnen.

Over twee weken zijn de laatste tentamens van dit jaar en vindt het afstuderen van Harmen W. plaats, over drie weken zal uw verslaggever wederom de provincie Overijssel als zwerver gaan verkennen en daarna zal het genootschap weer in Friesland gaan zeilen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: