Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Mores op Schiermonnikoog !

Thursday, 11 Jul 2002 door Danny

Schiermonnikoog

Een aantal Leeden van Moresgenootschap Ius Sanctus heeft het zeilfestijn 2002, de Natte Droom nog steeds niet afgesloten. Een achttal Leeden zijn namelijk met het bruine vloot schip de Zeelandia, woensdagochtend in alle vroegte richting de Waddenzee gegaan.

Daar hebben zij de nacht doorgebracht op een zandbank vlak voor Harlingen. Volgens de aanwezige Leeden een bijzondere en spectaculaire ervaring om het water op te zien komen en te zien verdwijnen. Ook het 's nachts varen op het wad werd als zeer bijzonder ervaren.

De Leeden van Mores hebben vandaag fantastisch mooi weer gehad en wisten tussen de onweersbuien door te zeilen. Het dek van de Zeelandia is dan ook als heerlijk zonterras voldoende benut.

Momenteel ligt de Zeelandia in de haven van het waddeneiland Schiermonnikoog. Het is het kleinste bewoonde waddeneiland: zestien kilometer lang en vier kilometer breed. Het bezit een woonkern, die eveneens Schiermonnikoog heet. Dit dorp is in 1760 gebouwd.

Vanaf een duintop op Schiermonnikoog zie je bij goed weer de provincies Friesland en Groningen liggen. Ook is Schiermonnikoog bekend als vogeleiland. Zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen.

Op het eiland zijn zijn er voldoende gelegenheden te vinden om een welverdiende verfrissing of glaasje wijn te drinken. De laatste zeilers van het genootschap hebben dan ook de rest van de dag lekker bier gedronken op n van de terrassen op het eiland.

De Rmte en de Reiger zijn vanmorgen vroeg al weer in Broek en Langweer ingeleverd. De aanwezige Moresleeden daar zijn inmiddels weer thuis gearriveerd, na een laatste gezellige avond in Langweer met als hoogtepunt een lekker diner en een succesvolle AV. (Zie elders in het nieuwsoverzicht van deze website.)

Vrijdag wordt de Natte Droom 2002 voor alle Leeden van Ius Sanctus afgesloten. Het schip de Zeelandia zal dan in het Groningse lauwersoog arriveren. Daarna zullen de meeste Leeden weer naar Enschede vertrekken. Echt lang zal het genootschap niet stil kunnen zitten. Immers de Leeden van het genootschap moeten zich weer gaan richten op de introduktieweek in augustus van de Universiteit Twente met de grootste Cantus ooit gehouden op de campus, in het verschiet.

In september staat voor de tweede keer de Jaarvergadering van Mores op de agenda. Locatie en dergelijke zijn nog onbekend, maar de commissie is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Mores is dus volop in beweging !


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: