Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Gerommel op het Moresdak

Thursday, 18 Jul 2002 door Danny

Enschede,

Na zeven kleuren stront gescheten te hebben en anderhalf uur later kon hij tevreden naar beneden kijken om het resultaat te overzien. Het was gelukt! Zijn vriendin vond de actie minder geslaagd, de bloemen in de bloembak op het terras waren vernield. Even daarvoor had ze nog enthousiast naar hem geroepen dat de bloemen er zo mooi bij stonden. Nu was daar niets meer van over.

De Moresleeden van Huize Visie en Mispoes hebben vandaag op moedige wijze een uiterst gevaarlijk object van het dak gehaald. Het betrof een oude TV antenne, die na de loop der jaren nog maar aan n boutje bleek te hangen. Het gevaarte bungelde gevaarlijk heen en weer en een kleine windvlaag had er al voor kunnen zorgen dat het object in de druk bezochtte winkelstraat in het centrum van Enschede kon vallen. De gevolgen waren dan niet te overzien geweest.

Actie moest er ondernomen worden en er kon geen minuut langer gewacht worden om de antenne van het dak te verwijderen. Terwijl Oud-Magistraat Kolbeek het dak op klom, gewapend met sleutel 13 en een ijzerzaag hield uw verslaggever veilig op het dakterras de zaken nauwlettend in de gaten.

Voorzichtig betrad Kolbeek het dak. Op weg naar zijn doel. Missie: verwijder TV antenne en blijf zelf op het dak zitten. De zaken verliepen voorspoedig totdat...

En ogenblik van onoplettendheid deed de schrik bij hem en uw verslaggever toeslaan. De ijzerzaag viel naar beneden...de winkelstraat beneden werd opgeschrikt. Met grote snelheid viel het stuk gereedsschap op de grond. Godzijdank werd niemand geraakt. Wel vroeg een vrouw zich beneden in de straat hardop af wie er hier in godsnaam met een ijzerzaag aan het gooien was. Uw verslaggever keek haar verbaasd aan, alsof er boven op het dak een spelletje gespeeld werd. Immers het verwijderen van de antenne was ook geen favoriete bezigheid van beide Moresleeden maar om ernstige ongelukken te voorkomen helaas een noodzakelijk kwaad.

De zaken werden daarna een stuk professioneler aangepakt. Al het gereedschap werd aan touwen vastgebonden en ook de antenne moest er aan geloven. Dikke touwen moesten ervoor zorgen dat het gevaarte niet de verkeerde kant op zou vallen. Een klein half uur later was het dan eindelijk zover. De antenne kwam los en op voorzichtige wijze naar beneden gehaald.

Het dakterras van uw verslaggever bleek te klein om het gevaarte daar op te vangen en zodoende werd besloten het apparaat in de tuin van de Oud-Magistraat neer te gooien. Helaas bleken de bloemen niet bestand tegen de antenne en die moesten er uiteindelijk aan geloven. Moreslid Kolbeek wist op een voorzichtige wijze de grond weer te bereiken en de opluchting was van zijn gezicht af te lezen. Missie volbracht.

Spectaculaire foto's van de operatie zijn binnenkort op de site te zien.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: