Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Cartoon gaat verdwijnen !

Sunday, 24 Jun 2001 door Danny

Enschede / Rotterdam

De cartoon Fokke en Sukke gaat verdwijnen van www.ius.org !

Zondagmiddag werd uw verslaggever opgeschrikt door een bericht van de auteurs van de cartoon Fokke en Sukke. In het vriendelijke bericht maakte de auteur duidelijk dat de webmaster van ius.org geen toestemming heeft gevraagd om het werk op de site te publiceren. Volgens de auteurs is dat niet alleen netjes, maar ook nog eens strafbaar ! Alle auteursrechten berusten namelijk bij de auteurs zelf. Verder schreven de auteurs dat er slechts toestemming wordt verleend tot dergelijk gebruik, wanneer de makers daarvoor betaald worden. Het maken van cartoons is immers hun beroep. Na deze mededeling alsnog vriendelijk doch dringend het verzoek de publicatie van de dagelijkse Fokke & Sukke per ingang van heden te staken, tenzij Ius Sanctus met de makers op korte termijn een overeenkomst in deze willen sluiten.

Geschrokken van dit bericht ging uw verslaggever verhaal halen bij de webmaster van Ius Sanctus. Is de cartoon Fokke en Sukke inderdaad illegaal bij ons op de site te zien geweest ? De webmaster bevestigde dit inderdaad. De cartoon bleek weer van een andere site afgehaald te worden. Overigens heeft de webmaster wel ter goeder trouw gehandeld en bood direct zijn verontschuldigingen aan.

Aangezien het studentengenootschap de financiŽle middelen niet heeft om voor de cartoon te betalen worden de helden Fokke en Sukke zo snel mogelijk (lees: per direct) van de site afgehaald. Een groot maar helaas terecht verlies voor ius.org en tegelijkertijd een waarschuwing voor andere websites.

Desalniettemin zijn de avonturen van Fokke en Sukke nog steeds dagelijks te lezen op de site van het NRC Handelsblad op
www.nrc.nl.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: