Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De Cantus wordt een succes !

Sunday, 11 Aug 2002 door Danny

Enschede,

Aan de voorbereidingen kan het niet liggen. Als de Cantus van a.s. zaterdag geen succes wordt dan moet het aan de deelnemers liggen, aangezien de Cantussenaat vanavond al bijeen is gekomen om de laatste voorbereidingen te treffen.

Nog niet eerder is het in de geschiedenis van Moresgenootschap Ius Sanctus voorgekomen dat een cantussenaat een week voordat de Cantus ging plaats vinden al bijeen kwam. In het verleden werden dit soort voorbereidingen op het allerlaatste moment getroffen.

Nog even snel naar de markt 's middags om wat "straffen" te kopen, omkleden, even eten en door naar de cantus. Dat is de voorbereiding op een Cantus van de laatste jaren geweest. Nu mag niets aan het toeval overgelaten worden, afgezien van de spontane acties tijdens de Cantus. De randvoorwaarden, zeg maar de basisvoorzieningen die voor een Cantus nodig zijn, zijn geregeld.

Hoofdorganisator Sleijser ziet er dan ook moe uit en is nu al zenuwachtig voor wat er a.s. zaterdag komen gaat. Desalniettemin hebben de Leeden van de cantussenaat er zin in. Het moet een groot feest worden en vooralsnog ziet het er naar uit dat, dat gaat lukken.

Zaterdag 17 augustus gaat het dan ook eindelijk gebeuren op de Campus. Een Cantus voor zo'n 400 mensen. Het is de grootste Cantus die het Moresgenootschap ooit heeft georganiseerd. Hierbij komen een aantal zaken extra kijken. Zoals het regelen van microfoons om het geheel verstaanbaar te maken en een groot videoscherm om de zaken beter te volgen behoort ook nog tot één van de opties.

Daarnaast is er voor deze mega-Cantus een prachtige bundel gemaakt, die alle oude bundels zal overtreffen en is het spectakel een officieel onderdeel geworden van de UT introduktie. Dat houdt in dat de IK van de UT het genootschap volledig steunt en bijstaat.

Het zal een moreswaardige avond worden in Hal D. Veel oud-Leeden van Mores zullen namelijk ook van de partij zijn om het geheel niet te missen en aangezien de Cantus op een zaterdag gepland staat moet dat geen probleem meer opleveren voor het werkende deel van het genootschap. Daarnaast is de locatie subliem. Hal D. is zodanig opgeknapt dat de ruimte een industriële sfeer uit straalt en daarmee een perfecte locatie vormt voor de Cantus.

Vooralsnog wordt het de komende week nog even zweten om alles in goede banen te laten lopen. Echter gezien het enthousiasme waarmee de betrokken Moresleeden nu te werk gaan zal de Cantus op de Campus een hoogtepunt gaan worden in de geschiedenis van het genootschap.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: