Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


"Jus Sanctus" wordt bestraft !

Wednesday, 14 Aug 2002 door Danny

Enschede,

Braaf schreef ze het in grote Oranje letters op. Jus Sanctus. Geschrokken keken de aanwezige Moresleeden haar aan. Jus Sanctus ? Hoe kwam ze daar nu weer bij ?

Al gauw was de oorzaak van het probleem gevonden. Moreslid Stam had haar verkeerd voorgelicht en bij wijze van grap de naam van het genootschap verkeerd gedicteerd. Gevolg was wel dat op het metersgrote doek, waarop de naam moest worden geschilderd, nu de naam van het genootschap fout stond geschreven.

Stam voelde de bui al hangen, het Hof ook. Na een intensieve rechtzaak, waarbij aanklager van Dijk zijn positie in het hof moest afstaan aan een eerstejaars, werd Stam door het Hof uiteraard schuldig verklaard.

Naast het geven van een rondje bier op een locatie waar geen bier te krijgen was en een helder en duidelijk betoog vanaf een twee meter hoge steiger over waarom Ius Sanctus niet als Jus Sanctus wordt geschreven was zijn straf voldaan.

Desalniettemin zal het genootschap de komende week nog wel geconfronteerd worden met de spelfout, aangezien het doek tijdens de intro overal en nergens wordt opgehangen. Misschien moet hij maar nog een keer aangeklaagd worden...


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: