Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Orde uitgebreid, Subject ingekrompen

Friday, 30 Aug 2002 door Sven

Gisteravond heeft Moresgenootschap Ius Sanctus wederom een Algemeene Vergadering gehouden op sociëteit Antigoon. Ondanks een korte agenda, die tijdens de agenda bespreking nog verder werd ingekort, konden de Leeden de vergadering rekken tot 11 uur.

De lange reeks eventuele Toetreders tot de Orde werd ingekort tot twee namen. De heer Nijkamp, Van Os en Kolbeek hadden zich afgemeld en werden bij verstek van de agenda gehaald. De heer Sleijser zal na zijn bestuursjaar besproken worden. De twee namen die overbleven, waren die van de heer Van der Veen en de heer Kennedy.

De heer Van der Veen hield hoogst persoonlijk een inleiding over de persoon Van der Veen, over het Subject Van der Veen en over de Orde. Wat een inleiding had moeten zijn, werd een vurig betoog voor het Subject. Conclusie van Van der Veen was dat hij het Subject leuker, mooier en nobeler vond dan de Orde. Het betoog maakte veel los bij de aanwezige Leeden. Vooral de aanwezige Subject vielen Van der Veen bij met huldebetuigingen aan het Subject in het algemeen. Na de stemming bleek het overgrote deel Van der Veen te steunen in het behouden van zijn status. Van der Veen is op het moment van schrijven nog steeds Subjectlid. De volgende keer dat zijn status besproken kan worden, zal in januari zijn.

Tweede persoon was de heer Kennedy. Deze was van mening dat hij na 2 jaar volwassen genoeg was voor de Orde der Verheevenen. Met pijn in zijn hart beloofde hij het ‘slipje’ aan Van der Veen toe. Deze begon meteen te glinsteren van geluk. De heer Kennedy liet een traantje. De voltallige vergadering schaarde zich achter het advies van de spreekbuis van de Orde der Verheevenen, de heer Van ’t Wel. De heer Kennedy heeft gisteravond een van zijn hoogtepunten in zijn leven beleefd: de heer Kennedy is toe getreden tot de Orde der Verheevenen.

Tijdens de rondvraag werd door de heer Van Dijk de kwestie Taste-alamanak aangekaart. De almanakcommissie (deadline is overigens 8 september) heeft besloten dat elk Verticaal Verband, dus ook het Genootschap, 4 pagina’s krijgt voor invulling en maximaal 2 pagina’s kan bijkopen. De AV was hier zeer slecht over te spreken. Aangezien de Magistraat zelf in de almanakcommissie zit, heeft de Magistraat tegenstrijdige belangen. De AV heeft de heer Van der Veer aangewezen om bij de almanakcommissie toch voor meer pagina’s in almanak te zorgen voor het Genootschap. Afgelopen jaar heeft het Genootschap 10 pagina’s weten te vullen.

Overige punten op de vergadering was het aanwijzen van Kandidaat-Kandidaten. Deze zullen in de loop van aankomende week een uitnodiging ontvangen. Middels het intern medium Geblaat zijn de namen bekend gemaakt aan het Genootschap.

Ondanks een kleine vergadering heeft de vergadering toch nog tot 12 uur geduurd. Na verscheidene muzikale intermezzo’s van de heer Van der Veen, plaspauze’s en rookpauze’s konden de Leeden zich begeven naar de Sociëteit om aldaar een biertje te drinken en een kwalijke zaak te voeren. Het verslag van deze zaak kunt u vinden op de digitale pagina’s van www.ius.org.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: