Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


LBE borrel draait weer op MIS Leeden

Saturday, 31 Aug 2002 door Danny

Utrecht,

Het leek zo'n goed plan. Vier keer per jaar borrelen met vrienden uit het verleden. Vier keer per jaar borrelen met oud-Taste leden. Vier keer per jaar elkaar weer even zien en bij praten over het verleden, heden en toekomst.

De realiteit is echter anders. De opkomst bij de gisteravond gehouden LBE borrel was beschamend en bedroevend laag. Ok...er waren dan wel genoeg mensen aanwezig, maar van de aanwezige oud-leden van Taste waren voornamelijk Leeden van Moresgenootschap Ius Sanctus en hun aanhang aanwezig. Niet dat het ongezellig was...integendeel, Ius Leeden vermaken zich altijd opperbest met elkaar, maar onder de bezoekers heerste na afloop toch een bedrukte stemming omdat zoveel andere oud-leden van Taste het wederom lieten af weten.

Vraag die de oud-leden vereniging LBE dan ook aan zichzelf moet stellen is of vier keer per jaar borrelen niet teveel is aangezien veel oud-Taste leden tegenwoordig verplicht op vrijdag bij moeders de vrouw moeten zitten of moe zijn van hun drukke werkweek. Wellicht zou een halvering van het aantal borrels een betere optie zijn, hierdoor wordt het borrelen met oud-Taste leden weer exclusief en hopelijk ook weer drukker bezocht.

Wellicht moet LBE een andere locatie zoeken om te borrelen met de oud-leden. Immers een doodgewone kroeg bezoeken op een vrijdag in Utrecht is wellicht niet uitnodigend genoeg voor de meeste mensen.

Of misschien is het probleem heel simpel en is er eigenlijk helemaal geen behoefte aan het borrelen met oud-Tasteleden en is de band die Ius leeden met elkaar hebben veel steviger dan de band die dispuutsmensen met elkaar hebben. Mocht dit laatste het geval zijn, dan hoeft de LBE niet veel te doen en slechts de LBE borrel om te dopen in IuSBE borrel...

(Met dank aan mijn geheime bronnen)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: