Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Vernieuwing is een groot succes!!!

Wednesday, 30 Oct 2002 door Erik

Enschede,

Gisteren was de grote dag; een totaal nieuwe activiteit in de Periode der Toetsing en Beoordeling.

Om 12.00 moesten alle Kandidaten zich melden op Huize Kroegzicht met oranje sokken, zwemspullen, Kandidaatkleding en kleren die vies mochten worden. De kandidaten waren onwetend over wat er deze dag zou gebeuren en stapten dan ook vol verwachting Huize Kroegzicht uit en gingen op de fiets op weg naar de Universiteit. Daar aangekomen kwamen na ongeveer vijf minuten al een drietal Moresleeden (Dhr. van der Veen, Dhr. Schenkel en Dhr. van Dijk) aan die hun de weg wezen naar de speelplaats van deze middag.

Op de speelplaats, het motorcrossterrein van de Universiteit, kon het echte werk dan ook beginnen. Onder de bezielende leiding van Dhr. van der Veen werden de kandidaten onderricht aan wijze lessen over het reilen en zeilen van het Genootschap. Tevens hebben de kandidaten hun fysieke toestand verbeterd door over heuvels te rennen, door tunnels te kruipen, berg afglijden etc. etc. Ook Dhr. van Buul arriveerde, en begon direct aan al zijn verhalen die hij graag wilde overbrengen op de Kandidaten. De Moresleeden Arends, Schut en Stam kwamen ook even naar de speelplaats van vanmiddag om mee te genieten van al het leuks van de Moresleeden en de Kandidaten.

Na alle verhalen over zelfreflectie, de rechtgang en de theorien van Nietsche werd het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld, Huize Pauperzicht werd aangedaan. Hier werd de Kandidaten gevraagd om de zwembroek aan te trekken en was de volgende activiteit min of meer bekend. Na enig strubbelen en toch zonder zwembroek aan werd er gefietst naar het zwemparadijs Aquadrome. Alle glijbanen werden getest, de wildwaterbaan te langzaam gevonden, watertrappelen was erg vermakelijk, ook het bubbelbad trouwens. Het werd tijd om te gaan eten.

Om 19.00 was er op Huize Pauperzicht een grote groep Moresleeden aanwezig, die de verhalen van die dag wilde horen, gezellig met elkaar eten, en kijken of de Kandidaten al een beetje moe waren. Het eten was zeer gezellig en de Kandidaten werd opgedragen om een spel te verzinnen tijdens de afwas. Na een half uur denkwerk kwamen de Kandidaten met het volgende spel: croquet spelen.

Dit spel werd gespeeld op het parkeerterrein tegenover Pauperzicht. De Kandidaten hadden een parcours uitgezet met bierflesjes en hadden sticks en ballen geregeld, en het grote feestkon beginnen. Echter, binnen vijf minuten waren er twee bromfietsmiepjes aanwezig (de beruchte stadswachten) en begon het te regenen. Het spel was afgelopen. Alle Moresleeden en de Kandidaten die er nog waren begaven zich naar Huize Asgard om aldaar de avond voort te zetten.

Hier werd de Kandidaten opgedragen een kleine binnenactiviteit te organiseren. Het werd een spel met dobbelstenen en telkens als er een 1 gegooid werd moest er bier gedronken worden, er mochten extra regels bij verzonnen worden etc. Omdat de Moresleeden geen zin hadden om bier te gaan schikken mochten de Kandidaten zelf dit spel spelen en de Moresleeden op deze manier vermaken, en vermaakt werden de Leeden. Vingers in de oren, vele schikkingen en tientallen nieuwe regels verder werd het spelgestopt en vonden alle aanwezigen de weg naar de kroeg. Hier werd de hele dag onder het genot van een biertje besproken.

Het was een vernieuwende activiteit, een activiteit die een groot succes werd!!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: