Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresleeden over de wereld

Saturday, 16 Nov 2002 door Sven

Het Genootschap spreidt zijn vleugels uit. Overal ter wereld worden steunpunten en dependances van het Genootschap opgericht. Het grote voorbeeld voor vele Leeden is de heer Marin S. Hij is al jaren bezig de wereld in dienst van Mores te verkennen en zijn bevindingen door te spelen.

Martin S. is de grote voorloper van Ius Sanctus. Na jaren in The Big Apple vertoefd te hebben, kan men hem tegenwoordig vinden in Zuid Afrika. Al daar predikt hij normen en waarden aan alle inwoners van dit prachtige land. Hij is niet helemaal onvoorbereid naar Zuidelijk Afrika afgereisd. Voor hem heeft Joost V. het gebied verkend. Hij heeft aldaar de omgeving en de mensen verkend en zijn verslag gedaan. Martin S. heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn bevindingen.

Na Zuid Afrika is voor Joost Chili aan de beurt. Joost gaat in het nieuwe jaar stage lopen in Zuid-Amerika. Afgelopen zomer heeft hij tezamen met Jochem S. Spaans geleerd in, waar kan het ook anders, Spanje. Dit ter voorbereiding van zijn reis naar Chili. Zoals de plannen er nu uitzien zal hij in maart afreizen naar Chili. Waar Jochem heen zal gaan is tot op heden nog onbekend. Met de Spaanse lessen in zijn achterhoofd zal het wel een Spaanstalig land worden.

Spaans is niet alleen voor deze twee heren een bekende taal. Een van de Moresvrouwen verblijft al jaren in Madrid. Madelon K. was afgelopen zomer terug in Nederland om tijdens het jaarlijkse Moreszeilen de enclave Spanje te evalueren. Rustig, niks aan de hand: een positief reisadvies dus!

Joost is niet de enige met buitenlandse plannen. Bas v.B. is na al die jaren van plan om Enschede te verlaten. Hij heeft zijn vizier gericht op de andere kant van de oceaan. De VS moet de bestemming worden. En dan niet meteen in de VS rechtsaf, maar nog een tijdje doorvliegen. Los Angeles is de plaats van bestemming. Via zijn stagebegeleider hoopt Bas daar onderdak te vinden. Een moedig plan, wat hopelijk voor hem waarheid wordt.

Verder zijn er geen plannen voor verre buitenlandse stages. Alleen Björn K. heeft een plan; hij gaat zijn geluk beproeven in het verre Groningen. Voor deze wereldreiziger al ver weg, toch al gauw twee uur met de trein. Overigens zijn er wel Leeden met ideeën, maar uitgewerkte plannen zijn er niet: Martijn v.d.V. heeft onbekende plannen voor zijn stage; Peter den B. heeft dezelfde plannen met zijn afstudeerplek; Joen W. heeft geen idee, waar hij zijn stageplek moet vinden; en uw verslaggever? Die blijft voorlopig op zijn plek. Alleen al om het feit dat hij een missie heeft: www.ius.org up-to-date houden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: