Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


(Mogelijk) grote financiele problemen voor Ius Sanctus

Wednesday, 27 Nov 2002 door Danny

Van onzer verslaggever Martijn van der Veen

Enschede,

Uw ad hoc verslaggever slaat alarm na het constateren van een mogelijk financieel drama voor moresgenootschap Ius Sanctus.

Het betreft de verkoop bij opbod van allerhande attributen die zijn gebruikt bij het vervaardigen van de almanak van A.S.V. Taste. De almanakcommissie, bemand door o.a. de moresleden Hilco K. en Sven S. en kandidaat Oskar de W., bleek bij de laatste algemene ledenvergadering van A.S.V. Taste een groot negatief resultaat te hebben door een gebrek aan sponsorinkomsten. Waarschijnlijk om deze reden heeft de almanakcommissie besloten een veiling te houden van de officiele RVD foto's van de Koninklijke Familie en Beatrix om al het mogelijke te doen dit gat te dichten.

De verwachting is dat veel moresleden van zins zijn deze foto's van het koningshuis in de beschermende omgeving van het genootschap te halen en zich zullen mengen in het bieden. Omdat andere leden en ledencorporaties dit ook weten zullen zij zeker door blijven bieden in de wetenschap dat moresleeden hier overheen zullen bieden, het betreft hier immers een Erezaak. De vraag is hoe ver dit door zal gaan. Waar liggen de grenzen van deze veiling? Is de kanselier aanwezig om, indien nodig, het bieden door moresleeden te staken? Biedt de Hooghe Raad voor het gehele genootschap?

De ernst van de zaak ligt in deze ongewisheid die in potentie de financiele ondergang van het genootschap kan betekenen. Uw verslaggever sluit niet uit dat een beroep gedaan zal worden op leeden buitengaats om vrij spel te krijgen bij het binnenhalen van deze officiele foto's. Gewacht wordt op een reactie vanuit de Hooghe Raad, het bestuur van het moresgenootschap, om dit drama af te wenden en toch de foto's binnen te halen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: