Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Systeemplafond aanleiding tot nader onderzoek

Thursday, 12 Dec 2002 door Jochem

De commissie "Ter Onderzoek ende Evaluatie van het Kroegleven in de breedste zin van het woord" heeft een nieuw onderzoek uitgevoerd. Van Dijk en Schut zijn gisteravond samen met 82 andere Taste-leden naar Nijmegen - Ovum Novum gereden. Aanleiding van deze avond was het eerstejaarsjaarsfeest.

Aldaar troffen beide heren een werkelijk onaantrekkelijke kroeg. De fysiek van de kroeg was er erg aan toe. Wij vonden verschrikkelijk witte vloertegels alsmede een verschrikkeliijk rood systeemplafond. Bovendien moesten de heren in de damesplee hun haren fatsoeneren en Edgar Davids uit de selectie zetten. Dit omdat het de herenplee aan een spiegel en een zitpot ontbrak. Het heen en weer geloop tussen heren- en damesplee gaf overigens wel een extra dimensie aan het toiletleven.

De regels in dit bierhuis waren ook erg vreemd. Zo werd tijdens het biervechten constant water en bier in je bek gegooid. Blijkbaar was het niet toegestaan met de handen achter de bar te reiken. Dit geheel in overeenstemming met de regels bij het vertrouwde Antigoon, alleen was hier ook een denkbeeldige grens in de lucht getekend zodat ook zwevende handen het slachtoffer werden. Voorts was het fustje wel erg snel leeg en was het niet mogelijk bier te bestellen tijdens het biervechten, waardoor het onmogelijk werd gemaakt budgetoverschrijdend bezig te zijn.

De sfeer. Welnu, omdat het een eerstejaarsfeest betrof hebben wij natuurlijk extra de nadruk gelegd op het zakelijke karakter van ons bezoek. Wij hebben ons dan ook zeer beperkt ingelaten met het aldaar aanwezige volk, zoals de foto’s op www.asvtaste.nl ook laten zien. Verrassend was wel dat iedereen een nummer kreeg en op zoek moest gaan naar iemand van de andere sexe met een identiek nummer. Net toen wij het systeemplafond aan het inspecteren waren werd ik op de schouder getikt. Een meisje overhandigde mij een nummer en toonde mij vervolgens haar eigen nummer, welke identiek was aan de mijne. Daarop mochten wij gezamenijk een biertje met een rietje gaan ledigen. Allemaal erg vermakelijk.

Concluderend kunnen wij stellen dat een bezoekje aan Ovum Novum is aan te raden. De volgende keer dat wij naar Ovum gaan, nemen we een stevige parketvloer, een spiegel, een zitpot, wat spijkers, een hamer en verf mee, zodat wij ons na wat geklus in een fatsoenlijke locatie kunnen vermaken. Ovum is een leuke locatie in ontwikkeling en krijgt van ons de letter: S

Namens de commissie "Ter Onderzoek ende Evaluatie van het Kroegleven in de breedste zin van het woord"

Jochem Schut


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: