Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Zaterdag de 14de overdag

Monday, 16 Dec 2002 door Erik

Enschede,

Rond de klok van elf uur's ochtends waren de eerste Moresleeden alweer wakker en konden de Moresleeden die zaterdag aankwamen ontvangen worden. Moreslid Welles was als eerste aangekomen en werd hartelijk ontvangen. Later werd er een wandeling gemaakt door de bosrijke omgeving.

Een nieuwe dag begon. Een dag waarop vele dingen gebeurden. Uw verslaggevers Schenkel en van Dijk vertrokken met het busje naar Ootsmarsum waar de boodschappen gedaan werden. De plaatselijke supermarkt draaide die dag een hoge omzaet, mede door het aankoopbeleid van de beide Moresleeden. Voor dertig mensen aardappelen, boerenkool, brood, drank etcetera is dan ook zeer veel. Na een aantal keer te hebben afgerekend werd de weg teruggezocht. Dit leidde tot een dwaalroute door heel Noord-Twente. Ondanks de uitstekende chauffeurskwaliteiten van diegene achter het stuur waren beide Moresleedn totaal verdwaald. Na ongeveer een half uur door de weilanden te hebben gereden werd in Vasse de weg gevraagd. Uiteindelijk kwam alles dan ook weer goed en werd de boerderij gevonden.

Terwijl de Moresleeden Schenkel en van Dijk dwalend door Noord-Twente reden was een aantal andere Moresleeden naar een Kerstmarkt gereden in Ootmarsum, volgens de verhalen niks te beleven, maar wel gluhbier gedronken.

Voor ieder wat wils dus deze dag. De dag vorderde en steeds meer Moresleeden kwamen aan op de locatie. Een en al gezelligheid. Ook snel werd het bier weer gedronken en kwam de stemming er helemaal in. De Adspiranten begonnen met het bereiden van de maaltijd. Om zeven uur 's avonds kon met eten begonnen worden.

Het vervolg van de avond.....


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: