Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Het stinkt hier!

Monday, 23 Dec 2002 door JochemOfschoon ik veel redenen had mijn avond thuis door te brengen, samen met een studieboek en een goed glas wijn, bevond ik mij tegen half tien toch weer in de kroeg en bemerkte ik een onverklaarbaar verlangen naar overmatig drankgebruik en de daarbij horende gezelligheid. Om het nuttige met het aangename te verenigen besloot ik daarom mijn bevindingen op ius.org te zetten.

Societeit Antigoon 22.00 u.
In mijn linkerhand prijkt reeds het derde glas bier en de tapkast lonkt. Bij Antigoon vloeit het bier rijkelijk en voor een spotprijs, een ideale binnenkomer voor deze avond. Ik probeer mijn gedachten van het bier af te brengen en mijn ogen glijden over de kroeg, kijken of er nog wat te beleven is. Antigoon is, vooral vroeg op de avond, een kroeg waarin twistgesprekken en relatie perikelen voor een gezellige losbandige sfeer zorgen. Antigoon is geen hoogvlieger wat betreft intellectuele treffers en de aanwezigheid van talloze eerstejaars onderstreept dit. De belegen student is tegenwoordig moeilijk te vinden in Antigoon. Heren als PdB en BvB zijn echt de laatste die nog enigszins naar perkament ruiken, voor de rest is het Tommy Hilfiger en weet ik wat allemaal.

De Geus 23.35 u.
In het studentencafé de Geus wordt de populaire lijn doorgezet. Dit is geen ballentent meer, dit is een kakcafé. De Geus is een ideale plek om gezellig enig bier te drinken met bekenden, maar leuke gesprekken met interessante onbekende lieden komen nauwelijks voor. De Geus is eigenlijk alleen geschikt voor damesdispuutjes die breed bij kas zitten en hoewel de Geus is bedoeld als gesprekscafé staat de muziek schandalig hard.

De Boemel 00.05 u.
De Boemel is wat dat betreft beter. De muziek is redelijk en het barpersoneel is uiterst vriendelijk. Ik krijg altijd een bakje pinda’s met studentenhaver en je hoeft nooit te vragen naar een refill, van pinda’s noch van bier. Het bier is overigens wel rete duur: 2 euro. Mŕŕr, bij de Boemel komt een breed publiek en al zijn de vrouwen minder aantrekkelijk dan bij de Geus, het botert altijd wel lekker.

De Nieuwmarkt 01.50 u.
Voorheen de Kapsalon. Sinds een half jaar ken ik hier bijna niemand meer en dit beangstigd me zo zeer –ben ik te oud???- dat ik snel wegvlucht. Uiteraard niet zonder nog even 2 heerlijke biertjes weg te drinken die voor de schappelijke prijs van 1 euro de stuk over de bar gaan.

Aspen Valley 02.15 u.
Fantastische bar/dancing/disco/club. Een ronde bar die heel langzaam draait, een DJ die ongelooflijk snel draait en konten die ook erg leuk draaien. De Aspen is goedkoop en ordinair en de bar zit de dansvloer in de weg en alles draait en ik word gek. Veel Taste hier. Bier zit in superkleine glazen en kost 1 euro de stuk en drinkt lekker weg en draait anders dan op het zuidelijk halfrond, linksom, nee, rechtsom

Het Gat rond 4 u.
Het stinkt hier, er is teveel Audentis en de muziek staat hier zo hard dat mijn bier staat te trillen. Bier dat overigens wel goedkoop is en lekker smaakt. Het fijne van het Gat: je gaat je realiseren dat je als de sodemieter naar je nest moet. Naar bed!

Jochem Schut


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: